Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Projektcheck

Publicerad 2012-11-18 16:33:00 i Trädgård,

 
När jag vattnade idag, inomhus alltså, såg jag ut genom fönstret och påmindes om ett inte-hunnit-med-projekt. Det var ommålning av den gamla bänken som inte blivit gjord i sommar. Inte heller marktäckningen, som ska bli grå- och backtimjan. Ingen fara på taket (eller marken...), för projekten hamnar nu "per automatik" på nästkommande års lista. Antar att jag inte är ensam om att ha en sådan lista.
 
Ett projekt som jag däremot kan sätta check på är växtförteckningen över hela trädgården. Jajamänsan - kan du fatta!?! Två års samlande av växtetiketter och handskrivna lappar återfinns nu i ETT enda dokument där varje rabatt/område i trädgården är dokumenterad. 
 
Så när namnet på den nyplanterade färgsprakande busken vid bänken är puts väck öppnar jag dokumentet - letar upp området - hamnar på sidan sju - och läser japansk spirea, ’Genpei’. Supernajs!
 

Kommentarer

Postat av: Ninni

Publicerad 2012-11-18 17:16:10

Du är inte ensam om en sådan lista och den blir bara längre allt eftersom....=)
Mina hjärtljusstakar är köpta på Clas Ohlson ...för en mycket billig peng...me like..!!!

Kram Ninni

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-11-18 17:56:21

Jäklar, vad du är organiserad! Jag började att skriva ner vad jag planterade förra året, men sen rann det där mest ut i sanden... Har alla lappar i en plåtburk, huller om buller. Funkar nog det med, även om det tar tid att hitta vad man söker... Ha en fin söndagkväll!
/Anna-Karin

Postat av: Karin

Publicerad 2012-11-18 18:08:43

Projektlista för nästa år. Check! Jo. Nog har man en sån alltid.

Jag har faktiskt försökt dokumentera varefter. I trädgårdsboken för hand, i Excel och som etiketter med gummiband runtom. Inte för att jag alltid orkar plocka fram dokumentationen när jag behöver den. Men den finns.

Postat av: Lotta 8,)

Publicerad 2012-11-18 22:02:21

projekten... japp, jag har några sådan ståendes oxå :)

växtlista, sisådär, har ett excelark beskrivet med namn och plats, och jag försöker uppdatera på bloggen när nytt kommer hem, så lite koll på läget har jag :)

Ha det bäst :)

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-11-18 22:42:53

Mina växtlappar hamnar i min garderob bland massa annat skrot. Så organiserad är jag. Men en att-göra-lista har jag och den är så lång så att jag inte behöver vara sysslolös dom närmaste åren :-) Kram

/Liv

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-11-19 08:56:40

Min senaste lista uppdaterades riktigt för......14 år sedan!! Hjälp, vad hände!? Känns som igår.

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-11-21 12:04:37

Ja, vissa projekt får ständigt finna sig i att bli flyttade till nästa års lista. Fixa-komposten-projektet t.ex...

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela