Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Röjar-race

Publicerad 2012-11-27 20:47:00 i Allt och inget,

 
Det är inte bara jag som "lider" av trädgårdsabstinens här hemma. Det gör även de prickiga favorit-träskorna där de står vid altandörren och inväntar våren. Själv kollar jag ut och ser en grå och platt trädgård och tänker att skapa höjd får bli en prioriterad punkt på att-göra-listan nästa år! Samt hålla tummarna för att häcken längst bak i bild växer utav bara s-n så det röda grannhuset inte blir så framträdande. 
 
Vilken taktik träskorna tillämpar för att få tiden att gå fortare vet jag inte, men min strategi är i alla fall att checka av diverse inomhusprojekt. Just nu pågår till exempel ett intensivt säljrace på Tradera. Sambon gillar "tävlingsmomentet" medan jag mest tycker det är skönt när vi får röjt i garderober och förråd...
 
Tycker också det känns bra att andra vill ha sånt som vi av olika anledningar inte längre vill ha kvar. Sen tjänar man ju en slant! Fast nu ljög jag - för i 90 % av fallen har man ursprungligen betalt mer än vad man får in på auktionen. Men sååå himla noga behöver vi väl inte vara med den detaljen va?
 
Jag ser säljraceprojektet som ett rent vinstprojekt. Det blir roligare då! 

Kommentarer

Postat av: Carina

Publicerad 2012-11-28 18:35:38

Ja, det var ju en variant.....jag brukar lämna in mina grejer, både väldigt fina prylar och snygga kläder, till en second-hand-butik som drivs i ideel regi och där jag vet exakt vart det går....sambon har t om varit där :)
Men det där med att få tillbaka lite cash, det lät ju lockande....man behöver ju inte bara vara så himla redig....fast kanske ändå, förresten.
Ha det gott. De där prickiga träskorna såg lockande ut.....men först behöver vi allt ha lite snö :)
Kram /

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-11-29 16:53:42

Klart du ska se Tradera-försäljningarna som en ren vinst! Alternativet hade ju kanske varit att grejerna hamnade på tippen så småningom. Kul att andra kan återvinna och glädjas över sådant man själv har tröttnat på!

Min trädgårdslängtan har gått i vinteride. Jag bara låter allt förfalla och lyckas riktigt bra med att koppla bort "trädgårdsmästarhjärnan" så här års. Men sen vaknar längtan lika snabbt igen, bara vintern börjar övergå i vår!

Hoppas du och din "gube" får en fin start på helgen som kommer!
/Anna-Karin

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-11-30 17:07:10

Tradera är verkligen toppen! Vinst för både säljare & köpare! Gäller att inte bli allt för ivrig köpare allt för sent på natten när man inte är riktigt vaken bara. Då blir det mest vinst för säljaren...

Lycka till!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela