Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rotlöst!

Publicerad 2012-11-07 21:17:00 i Trädgård,

 
I mitt nästa liv ska jag köra stora maskiner! Tycker det är skithäftigt och jag står alltid med ögon stora som tefat när vi har grävare här. Fascinerad över vilken kraft det är i maskinerna.
 
Som idag när F var här för att dra upp de gamla spretiga rosorna och jätteroten. Gigantroten som vi kämpat förgäves med drog han upp på typ 2 sekunder. Power liksom! Nu är den borta iaf. Skönt!  
 
Faktum är att jag var så frånvarande och fascinerad att jag svarade "Javisst!" på F:s fråga om båda rosorna skulle grävas bort. Jag hade ju tänkt spara den ena... Suck!

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-11-07 22:02:49

Jag tänker ibland på hur många timmar jag lägger på handgrävning och annat som förmodligen skulle gå på en kvart med maskiner... Som när jag lånade pappas motorsåg, bruuuum bruuum så var allt kapat och mer därtill :-) Och kul är det! Kram

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-11-08 20:20:38

Typiskt! Men men, gjort e gjort o det finns ju andra fina rosor att plantera om andan faller på.. Skönt att slippa grävandet!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-11-08 22:55:38

Jag provade en grävskopa när vi grävde ur för nya rabatterna. Både kul o läskigt. De är ju liksom så starka så att de kan lyfta saker som gör att de själva välter. Och det vore ju minst sagt pinsamt att lyckas välta en grävskopa. Tänk på det i ditt nästa liv.

Synd på rosen, men nu fick du ju anledning att köpa en som blommar ännu mer, längre och doftar bättre.

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-11-09 19:49:23

Åh, en grävskopa! En sådan skulle vi också behöva för att få bukt med ett och annat här hemma. Är det dyrt att hyra in en sån? Fredagskram på dig! /Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela