Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Bus eller godis

Publicerad 2012-10-31 21:14:00 i Allt och inget,

 
Du vet ICA-Stig? I den senaste reklamfilmen för ICA schasar han ut de Halloweenfirande barnen ur butiken. Idag har jag varit Stig! Osympatisk och som en j-a surkärring! Inte en endaste godisbit eller peng finns att uppbringa här hemma vilket gjorde att de "skräckinjagande" barnaskarorna fick gå tomhänta härifrån. Väntar nu oroligt på pay-back-time ;)
 
PS Vår ringklocka är skiful tycker jag. En guld-färgad. Varför det?! Den ryker nästa år när vi byter fasad...

Med tulpaner och poesi

Publicerad 2012-10-30 15:01:00 i Allt och inget,

 
Efter enbart ett fåtal kapitel var jag övertygad: Nu, nu blir det sträckläsning! 
 
Kom så till sidan 137 och dess fyra sista ord - Med tulpaner och poesi. Just de fyra orden gjorde att minnet kickade igång. Vänta nu! Det här känns bekant. Upp från horisontalläget för en snabb koll i bokhyllan. Jojo! Där stod den. Boken som sträcklästes i somras: "Tre sekunder" av Roslund & Hellström. En likadan bok låg även i sängen. Hmm. Fiskpinneminnet hade slagit till igen.
 
Men nu så. Nu är den färdigläst. För andra gången. Vågar inte lova att det inte blir en tredje gång...
 
 
Om boken:
Han lever ett dubbelliv. Ett med en älskad fru och två små pojkar, en familj han vill skydda till varje pris. Och ett annat, hemligt, där han varje dag riskerar att förlora allt.
Han tvingas ta makten på ett av Sveriges tyngsta fängelser. På uppdrag av polisen. På uppdrag av maffian. Han inser att han från och med nu är ensam, inte kan lita på någon och att han i det ögonblick han avslöjas blir lika farlig för båda sidor. Han kallar sig Paula och vet att det tar exakt tre sekunder att dö.
 
Mitt betyg: ERSV (en riktig sidvändare)

Violen kämpar på

Publicerad 2012-10-27 19:14:49 i Trädgård,

 
Feber och soffläge idag också. Skittrist. Speciellt när solen lyst från en klarblå himmel idag. Pallrade mig iaf ut i några minuter för att tanka energi i den höga och friska luften. Den var härlig att aaaandas in!
 
Tog med kameran ut också, man vill ju inte missa något. Hittade bl.a. den här söta styvmors(?)violen. Den ger aldrig upp utan kommer med ny blomning hela tiden. En fin liten kämpe!   

Fredag utan mys

Publicerad 2012-10-26 20:23:00 i Allt och inget,

 
Har hon blivit helt snurrig eller vad är det frågan om, tänker du kanske. Men bilden ovan beskriver precis hur jag känner mig idag. För med feber, hosta och halsont är mitt mående - oskarpt. Inte minsta lilla TGIF-känsla har infunnit sig på hela dagen. Segt! 
 
Bilden tog jag genom vardagsrumsfönstret tidigare idag när värsta hagelskuren drog förbi. Att det busade utomhus gjorde i och för sig inget. För det jag minst av allt kände för just då var att gå ut i trädgården. En segpropp är vad jag är. Tänker ta mitt beroende (apropå förra inlägget), krypa ner under täcket och hoppas på bättring. Krya på mig!

Beroende

Publicerad 2012-10-25 18:17:00 i Allt och inget,

 
Hej. Jag heter Tamara och är magasinberoende! Om magasinet tillhör kategorin trädgård eller inredning kan kvitta, här är vi inte kräsna. Det är väl så med beroende. När man väl är fast tar man vad som "erbjuds"...
 
Rena lyxberoendet, jag vet! Men beroendet kunde faktiskt vara mycket, mycket värre, dyrare och direkt hälsovådligt.
 
Tittar ut genom fönstret och ser att det blåser friska vindar och regnar vågrätt. Jamen då så! Finns väl inget annat att göra än att gotta ner gumpen i fåtöljen och börja bläddra/drömma... See ya!

Rewarded!

Publicerad 2012-10-25 17:16:00 i Allt och inget,

 
Från Sussi, med bloggen Gardenhouse, fick jag en award med motiveringen att min blogg är: En rolig trädgårdsblogg med trevliga tips och funderingar, där man får vara med från början till det slutliga resultat!
Tack snälla du! 
 
Nu borde man vara en "duktig flicka" och göra som det är tänkt, nämligen vidarebefordra awarden till fem goa bloggare. Men se, det tänker jag inte göra! Istället skickar jag en "I ♥ your blog"-hälsning till alla andra bloggare som tittar in här. Och ni andra, utan bloggar. I lööv you 2.
 
Tack alla för att ni tittar in här. Gillar!
 

Handjagare

Publicerad 2012-10-23 20:38:00 i Trädgård,

 
Just nu är det inte länge man kan vara utomhus innan mörkret kommer. I alla fall inte om man som jag, jobbar dagtid. Men det blev ändå en hel timme i dagsljus idag och det är ju bättre än inget!
 
Eftersom vi ställer om till vintertid i helgen är det troligen sista veckan man kan njuta av dagsljus efter jobbet. Det är bara att gilla läget men lite deppigt känns det allt!
 
Innan säsongens sista gräsklippning kunde göras stod plock av fallfrukt på schemat. Man ska inte klaga, men hur många äpplen är det på ett träd? Jag bara undrar! De tar aldrig slut...
 
Äpplena hann plockas, gräs klippas och räfsas innan mörkret kom. Nu står Mrs Handyclip avsköljd och fin i förrådet och väntar på nästa säsong. Precis som jag gör! Väntar alltså.

Kombo

Publicerad 2012-10-22 22:30:00 i Trädgård,

 
Ena veckan är det stjärnflocka och randgräs. Nästa är det daggkåpa och stor ormrot. Veckan därpå är det vita pioner och rödbladig alunrot. Jag pratar så klart om växtkombosar. Favoriten bland växtkombosarna(?) skiftar ungefär lika ofta som jag säger "Åhh, det där? DET är min favoritblomma". M.a.o. flera gånger per växtsäsong. Antar att flera av er känner igen sig i det där. 
 
En ny favoritkombo har jag hittat i höst. Det är rosenplister och murgröna. Ursnyggt ihop på en större yta! Extra piffigt blir det tillsammans med pärlhyacintens smala blad. Fast pärlhyacinten måste ha blivit felprogrammerad för än är det väl inte vår... 
 
 
PS Till dig som försökte kommentera mitt inlägg igår. Det var inte du som hade otur, det var jag som klickat ur rutan "Tillåt andra att kommentera". Slarva! 

Trumpetfanfar!

Publicerad 2012-10-21 21:22:00 i Trädgård,

 
Hemkommen från plantskolan blev jag fundersam. Har jag verkligen betalt dyra pengar (nåja, 50 % av normalpriset) för de där rishögarna? Just nu ser nämligen trumpetträden, Catalpa 'Nana', inte tipp-topp ut direkt, men så har de inte heller fått full frihet på plantskolan. Annat blir det här på Solsidan, deras nya hemvist. Välkomna hit säger vi!
  
 
Tyckte jag var sååå planerande och förutseende som grävde groparna innan jag köpte träden. Pyttsan ja! När jag pratat med tjejen på plantskolan kom vi fram till att avståndet mellan groparna var för snålt tilltaget. Arghhh och suck! Fick göra om och göra rätt... 
 
 
 
Men efter grävningskomplettering, uppbindning, noggrann mätning och rejäl vattning står de nu på framsidan. På bilden ser det ut som om det inte är samma avstånd mellan träden, men det är EXAKT samma avstånd mellan dem. Jag lovar och svär!
 
Att det ser konstigt ut beror dels på att vänstra trädets krona ännu är osymmetrisk men också att träden inte står i en rak linje utan i en båge för att följa gångplattornas linje. Sista "konstigheten" är att stamhöjden är 30 cm högre på mittenträdet. Jag velade fram och tillbaka gällande just stamhöjden, men jag tror att det kan bli bra så här. Strikt men inte för strikt... Kronorna ska hållas små och rundade men med tiden ska de få växa ihop. 
 
Japp. Tycker det blev rätt likt de tankar jag hade om framsidan tidigare i somras. Förutom att det nu blev trumpetträd istället för klotrobinia eller syrén. Är faktiskt supernöjd!

Tor och jag

Publicerad 2012-10-20 19:56:00 i Trädgård,

 
Det känns som man legat av sig efter några veckors frånvaro från trädgårdsarbetet. Orken, eller är det motivationen, tryter snabbare än vad den gjorde i somras när (nästan) all vaken tid spenderades i trädgården. Nåja, min to-do-list blev iaf aningens kortare idag. 
 
En Miscanthus Sinensis (namnlappen fick jag inte med mig hem - arghh) fick nytt hem där den röda stegen står i mitt föregående inlägg. Där kan gräset bre ut sig både på höjden och bredden utan att störa något annat. 
 
Mellan de stora buskarna på framsidan (bilden längst ner i det inlägget) planterades två spireor 'Tor'. De blir 80-100 cm höga och blommar i vitt. Förhoppningsvis kommer de dölja både gunnebostaketet och bli fina ihop med doftschersminerna och deutzian.
 
 
Den där väderprognosen jag skrev om tidigare, den höll inte alls. Inte en endaste strimma sol har visat sig och några 18 grader har det inte heller varit. Trots det en regnfri och härlig höstdag! Hoppas på en väderrepris imorgon eftersom jag har (nästan spikade) planer för trädplantering på framsidan. Tre trumpetträd på rad är tanken. Groparna är grävda, återstår själva inköpet av träden...   

Gult som solen

Publicerad 2012-10-19 22:09:00 i Trädgård,

 
Det är nåt som inte stämmer, tänkte jag när jag "rullade" in med cykeln på gården häromdagen. Det var nåt med ljuset som var annorlunda för hela trädgården kändes så mycket ljusare. Efter typ tre sekunder såg jag vad det berodde på. Det var grannen som beskurit alla buskar på sin sida. Hux flux blev det väldigt - gult...
 
På övre bilden ser du hur det såg ut i juni och nedre bilden hur det ser ut just nu. Framför Gunnebostaketet på nedre bilden står den, än så länge låga, thujahäcken jag planterade för en dryg månad sedan. Det känns som en vältajmad plantering just nu ;) 
 
 
Eftersom väderprognosen för helgen fortfarande ser god ut förberedde jag mig för helgens uteaktiviteter genom att köra förbi plantskolan. 50 % på alla uteväxter ledde till diverse inköp. Mer om dessa får det bli imorgon...
 

Hoppas kan man ju

Publicerad 2012-10-18 19:58:00 i Trädgård,

 
Fredag: 16 och sol.
Lördag: 16 och sol.
Söndag: 14 och sol.
 
Så ser helgens väderprognos ut enligt SMHI. Sämre kunde den vara va? Kanske, kanske orkar de sista höstanemonknopparna slå ut i blom. Oavsett om de orkar eller inte är min plan att orka ta tag i höststädningen av trädgården. 
 
 
Kollade lokala vädret i ajjfånen precis:
Fredag: 18 och sol.
Lördag; 18 och sol
Söndag: 16 och mulet
 
Ännu bättre ju. Rena rama sommarvärmen. Tur solkrämen inte är undanplockad...
 

Lite mer Bratislava

Publicerad 2012-10-17 19:55:59 i Allt och inget,

 
Stadskärnan i Bratislava är verkligen liten! Flera gånger överraskades vi av hur korta avstånden var i verkligheten mot hur man tolkade det på kartan. Den guidade turen som var mellan både gamla och nya delen tog exempelvis endast två timmar trots långsamt tempo och många stopp. Vår guide Dominicka, en 19-årig slovakiskfödd medicinstuderande, skötte sig med den äran och tog oss runt på allt man "måste" se. Bl.a. den blå kyrkan och alla statyer (Cumil heter han som tittar upp ur ett brunnslock).
 
Dominicka tipsade också om matställen med typisk slovakisk mat. Vi testade t.ex. dumplings på Bratislavská reštaurácia. Kan rekommenderas. Annorlunda miljö (en gammal biograf), god mat och mycket prisvärt.
 
   
 
Bratislava är mycket kontraster tycker jag. Grått, öststats-slitet kontra fantastisk gammal arkitektur kontra monstruösa moderna konstverk placerade lite var som helst. Funderar på om jättebrösten (eller vad det nu är) ovan skulle passa i trädgården? Not va? Däremot skulle jag inte ha något emot att ha en av de söta bänkarna som stod på gamla stadens torg.  
 
 
 

Bratislava och Wien är de huvudstäder i Europa som ligger närmast varandra. Vi tog en tågresa till Wien, det tog inte mer än en timme. I stället för ett grått och mulet Bratislava mötte Wien oss med strålande sol och 15 grader varmt. En toppendag för att strosa runt i centrum med andra ord! Såklart hinner man inte med Wien på en dag men innerstan hann vi med. På bilden Stephansdomen som stått här sedan 1200-talet. Respektingivande och vacker katedral!   

Ja, det här var lite av vår härliga långweekend!

Höstlikt i Bratislava

Publicerad 2012-10-15 22:15:00 i Allt och inget,

 
Japp, nu vet jag! Funktionen att tidsinställa inlägg funkar finfint. De tre senaste inläggen skrevs nämligen redan förra veckan, innan vår långweekend till Bratislava. Man vill ju inte basunera ut att ingen är hemma och erbjuda fritt fram för "objudna gäster". Känns onödigt...
 
Bratislava, ja. Efter att ha spenderat några dagar där är vi nu hemma igen. Vi har haft det hur bra som helst, men som vanligt gäller: Borta bra men hemma bäst! Hoppas återkomma med en reseskildring framöver. Tills dess får du hålla till godo med en bild från fotoutställningen som var en del av World Homeless Day 2012. Helt fantastiska bilder men med "sorgliga" motiv av de hemlösa i Bratislava. 
 
Vi har det bra i Sverige. Det har vi!
 
 
Nu tänker jag lägga mig i MIN alldeles egna säng och "läsa i kapp" andras bloggar.
Det ser jag fram emot!   

Tekniktips

Publicerad 2012-10-14 13:54:00 i Trädgård,

En lektion och ett tips är vad jag tänkte bjuda på idag

Lektionen kommer här:
Har fått höra att det ibland inte går att kommentera här och faktiskt har jag märkt detsamma på andras bloggar ibland. Det är retligt och irriterande! Men istället för att klaga hos bloggleverantören (oftast till ingen nytta) gör jag så här: Högerklicka på texten/länken "Kommentera" och välj sen "Öppna länk i ny flik". Och nu kan du skriva din kommentar. Lätt som en plätt alltså!

Tipset kommer här:
Om du inte redan har Google Chrome som webbläsare - installera den! Inte nog med att den bara är bäst, den presenterar också layoutade grejor/element/stilar snyggare än vad t.ex. Internet Explorer gör. Som den här bloggen, den ser bättre ut (tycker jag) i Chrome än i Explorer. Klicka här för att ladda hem favveläsaren

Och nej. Jag jobbar inte på Google, men jag hade gärna gjort! :)

 
 

Grottfolket

Publicerad 2012-10-13 18:17:00 i Trädgård,

 
 
 
Du har helt rätt! Det är ingen större skillnad på de här bilderna trots att det gått två år mellan tagningarna. Men om du visste hur mycket gräsmatta som grävts upp, "skottkärrats" och lagts upp och ner på högen skulle du banne mig bli impad! Och inte bara det, flera lager av tidningspapper har jag också lagt ut. Överst ett lager planteringsjord med vintergröna som marktäckare. 
 
Den tidigare planen på att göra en blomsteräng på kullen finns inte längre utan istället blir det växtlighet med både höjd och bredd för att slippa se grannens plank. Tips någon?
 
En plan har jag däremot på hur jag ska få ut sambon i trädgården nästa år. Jag ska satsa på en kafegrotta. Det borde väl locka honom, storkonsumenten?

En kaffegrotta är en lägre berså där själva "muren" är av sten. Kaffegrottor placerades vanligen i trädgårdens bakre hörn, eller längs en långsida, i gamla skånska trädgårdar. 

Här blir det kaffegrotta à la Solsidan. Istället för stenmur blir det häck av något slag. En helt vanlig berså med andra ord tänker du. Jo, så är det ju, men kaffegrotta låter bättre, åtminstone som lockbete...

Barkfläcken

Publicerad 2012-10-12 19:43:00 i Trädgård,

 
Det verkar som att jag får skylla mig själv den här gången! För ett tag sedan skrev jag om svampar på syrenen och idag är det dags för ännu en svamp. Eller jag TROR i alla fall att rosen 'Polstjärnan' råkat ut för svampsjukdomen barkfläcksjukan. 
 
Ok, det BEHÖVER inte vara mitt fel, men tydligen gynnas svampen av överdriven kvävegödsling. Och det är troligt att rosen fått några nävar för mycket hönsgödsel. Men jag glömmer ju hela tiden om jag har, eller inte har gödslat. Får se till att hitta ett system för gödslingen nästa år. Arghh!
 

Brr...

Publicerad 2012-10-10 20:27:00 i Trädgård,

Gillar ordet finfrämmat. Gillar också alla som kommer och hälsar på oss. Både här på bloggen och hemma! Fast till finfrämmat räknas inte försäljare eller Jehovas Vittnen. Och inte heller besökaren som kom inatt. Farbror Frost! 

Visserligen har jag inget alls emot vintern och kylan men JAG-ÄR-INTE-REDO ännu! Inte olivträden! Och inte gumpen heller. Den sistnämnda frös till is imorse när den placerades på en kall cykelsadel. Stackars liten(?)!

Nu har "gumpvärmaren" åkt på medan olivträden väntar på en gynnsammare placering. Själv väntar jag på? Ja, bättre tider tider kanske. Sommartider, hej, hej, sommartider!

Trädgårdssyssla

Publicerad 2012-10-09 21:27:00 i Trädgård,

 
Vi hade en ljusblå burfågel när jag var liten. Han hette Tusse och var undulat. Ja, det var väl det jag visste om fåglar innan jag flyttade till Kristianstad... 
 
Nu har jag lärt mig många fler arter eftersom det är massor av fåglar i trädgården. Kanske inte så konstigt eftersom Kristianstad är ett av Sveriges fem biosfärområden. Ett biosfärområde är, enkelt uttryckt, ett områden där ny kunskap testas för att hållbart hantera relationen mellan människan och naturen. Förutom de vanligast förekommande fåglarna som t.ex. gråsparv får vi ofta besök av grönfink, rödhake och hackspett. 
 
Nu är det faktiskt kul när det dyker upp nya arter i trädgården! Och då tänker jag INTE på duvor, kråkor eller skatjävlar... 
 
 
Bilderna:
Rödhake (från vgof.se), grönfink (från en finsk blogg jag glömde namnet på...) och en gråsparv. 

Excellent!

Publicerad 2012-10-08 21:17:00 i Trädgård,

 
Jojo, det här var tider det. När man var ung och skynkelfri... Bilden, från en shoppingtur i ett regnigt Barcelona 2005, hittade jag när jag börjat gå igenom gamla foton. Att sortera dem är egentligen inget som lockar men det dyker ju upp en del sköna tillbakablickar på vad jag haft för mig de senaste åren!
 
Apropå resor. Inom kort ska sambon och jag på en långweekend - till Bratislava av alla ställen. Kollade precis in hotellet där vi ska bo, Marrols Boutique Hotel Bratislava. Det har tilldelats något som kallas "TripAdvisor Certificate of Excellence" för både 2011 och 2012. Det låter ju bra iaf. Tänk om servicen är så excellent att vi inte vill lämna hotellet... 

Kök med utsikt

Publicerad 2012-10-07 18:14:00 i Trädgård,

Ett av mina krav när vi letade hus var att man skulle ha utsikt över trädgården när man stod vid diskbänken. Och visst. När vi fick tillträde i augusti 2010 fanns utsikten där, men om den var så mycket att hurra för vet jag inte. Man såg så gott som bara en rad med dåligt underhållna spaljerade äppel- och päronträd vilka skymde hela trädgården. Så kan man  ju inte ha det!

Sagt och gjort. En stubbfräsare och ett antal träd mindre ser utsikten ut så här. Inte så mycket bättre kanske, men nu kunde iaf trädgården börja byggas upp igen. 
 
Vi var inte så drastiska att vi tog bort alla träd! Tre äppelträd sparades men så många som sju togs bort. Detta för att vi skulle bygga trädäck men också för att träden var placerade så att trädgården liksom delades i två delar. Och det kändes inte alls bra. 
 
Fast det var tur att vi inte kommit längre i uppbyggnaden för veckan efter fotot togs kördes i princip hela trädgården sönder när vi dränerade/isolerade. Våren därefter byggde vi trädäck och den aktiviteten gick också ganska hårt åt trädgården... 
 
Och nu, två år senare, ser det ut så här (ursäkta oskärpan). Tycker aldrig att det man vill och planerar göra hinns med, men visst har vi ändå kommit en bra bit på väg? Vägens riktning framöver vet jag inte så mycket om. Det finns planer i massor, men de ändras stup i kvarten. Pergolan och trädäcket kan iaf känna sig stensäkra på att få vara kvar :)
 
"Kravet" på mig själv under hösten/vintern är att alla foton S-K-A sorteras och kategoriseras. Kanske kan jag då hitta ett kort på hur utsikten från köksfönstret var hösten 2011...

Svamptider

Publicerad 2012-10-06 13:30:00 i Trädgård,

 
Hösten är här och det är svamptider! Men här åker vi inte till skogen för att hitta dem utan det räcker att ta sig till den lutande syrenen på framsidan. Där finns det gott om svamp, fukt och mossa. I alla fall nere vid marken. Tycker det är märkligt för markytan runt syrenen upplever jag inte alls som fuktig. Men fukten kanske vandrar upp från jorden via rötterna på något sätt? Frågan är hur man ska förhålla sig till den här svampen, som vi ju såklart inte äter ;) Vacker eller ful? Jag har inte riktigt bestämt mig.
 
Syrens ökade lutning har jag skrivit om tidigare och den ser än mindre piggelin ut nu än i våras. Snart har den nog en vågrät position. Trist om det blir så. Jag hoppas verkligen att den pallar trycket ännu några år!
 

Kläder efter väder

Publicerad 2012-10-05 16:18:00 i Trädgård,

 
 
Förberedelser inför trädgårdens köld- och viloperiod görs av fler än mig. T.ex. har klematisen 'Nelly Moser' redan tagit på sig vinterpälsen. Den ser varm och go ut.
 
Fast vissa av Nellysarna fattar trögt och bara blommar vidare. Inte mig emot!
 
TGIF! 

Rena yrvädret

Publicerad 2012-10-03 20:22:00 i Trädgård,

 
Stamma upp säger ni? Fick kommentarer om att jag skulle stamma upp yrvädersrosorna istället för att ta bort dem. Tanken hade faktiskt inte slagit mig, tur att jag får goda idéer och förslag av er läsare!
 
Efter en mycket noggrann "okulärbesiktning" kan jag konstatera att en av dem nog skulle funka som uppstammad. Men den som står närmast garaget, den kommer vi att ta bort. Inte bara för att den är mest ivägen utan också för att den står mitt i en stor rot/stubbe som måste bort. Vi gjorde ett försök i somras, men det var stört omöjligt att ta bort den med handkraft. Så om någon vecka kommer vi få maskinell hjälp att ta bort den. En av rosorna ryker då. Kanske två. Vi får se...
 
Hittade för övrigt en halvtaskig bild på hur yrvädersrosen ser ut när den blommar. Kanske finns det någon rosexpert som kan säga vad det är för någon. 

'Glaskins Perpetual'

Publicerad 2012-10-02 20:43:00 i Trädgård,

 
Kolla här vad som kom med posten idag! Tre söta småplantor av rabarbern 'Glaskins Perpetual', väl inpackade i ett fint paket. Plantorna har jag fått av Lantloppan i utbyte mot rödbladig revsuga. Nu är plantorna tillfälligt jordslagna inför vintern för att få sin fasta placering nästa vår. Längtar redan till rabarberpajerna jag ska smaska i mig då! 
 
Revsuga ja. Det har jag fortfarande mycket av. Vet inte vilken sort det är, men det är en med mörka blad. Vill du ha några plantor? Hör av dig i så fall så skickar jag dig ett paket. Jag behöver inte några plantor i utbyte. Tycker bara det är bättre att någon annan får plantorna än att jag ska kasta dem... 
 
Förresten. Tack för ett bra byte Lantloppan!

Pip-pip-pip

Publicerad 2012-10-01 21:07:00 i Trädgård,

 
Vad tycks om de här två yrväders-spretiga rosorna? De står längst bort på vår uppfart bredvid garaget/förrådet (som definitivt sett sina bästa dagar). Nåväl. I våras hade vi ingen aning om vad det var för rosor så därför lät vi dem vara kvar. De kunde ju vara några rariteter. Man vet ju aldrig!
 
Nu är det höst och vi har fortfarande inte en susning om vad det är för rosor, men jag tippar på vildrosor av något slag. Typ sådana man ser längs med varenda järnvägsspår... Oavsett vad, där de står nu tar för stor plats så de ska bort. Istället tänker jag försöka mig på att bygga en vägg/spaljé av något slag för tja, nåt annat grönt. Vad vet jag ännu inte.
 
 
 
Och häpp! Vad har vi här då? Nu när löven fallit ser man att vi i yrvädersrosorna haft gäster. Undrar vilka pippifåglar som huserat här i sommar?    
 

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela