Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Trumpetfanfar!

Publicerad 2012-10-21 21:22:00 i Trädgård,

 
Hemkommen från plantskolan blev jag fundersam. Har jag verkligen betalt dyra pengar (nåja, 50 % av normalpriset) för de där rishögarna? Just nu ser nämligen trumpetträden, Catalpa 'Nana', inte tipp-topp ut direkt, men så har de inte heller fått full frihet på plantskolan. Annat blir det här på Solsidan, deras nya hemvist. Välkomna hit säger vi!
  
 
Tyckte jag var sååå planerande och förutseende som grävde groparna innan jag köpte träden. Pyttsan ja! När jag pratat med tjejen på plantskolan kom vi fram till att avståndet mellan groparna var för snålt tilltaget. Arghhh och suck! Fick göra om och göra rätt... 
 
 
 
Men efter grävningskomplettering, uppbindning, noggrann mätning och rejäl vattning står de nu på framsidan. På bilden ser det ut som om det inte är samma avstånd mellan träden, men det är EXAKT samma avstånd mellan dem. Jag lovar och svär!
 
Att det ser konstigt ut beror dels på att vänstra trädets krona ännu är osymmetrisk men också att träden inte står i en rak linje utan i en båge för att följa gångplattornas linje. Sista "konstigheten" är att stamhöjden är 30 cm högre på mittenträdet. Jag velade fram och tillbaka gällande just stamhöjden, men jag tror att det kan bli bra så här. Strikt men inte för strikt... Kronorna ska hållas små och rundade men med tiden ska de få växa ihop. 
 
Japp. Tycker det blev rätt likt de tankar jag hade om framsidan tidigare i somras. Förutom att det nu blev trumpetträd istället för klotrobinia eller syrén. Är faktiskt supernöjd!

Kommentarer

Postat av: Karin

Publicerad 2012-10-22 16:10:34

Det är väl typiskt att när man för en gångs skull är förutseende ändå får göra om allt. Men det är nog klokt att inte sätta träden för tätt. Vore ju synd om de inte fick plats nog att breda ut sig. Det kommer bli så snyggt med de där "kloten" ut mot gatan. Grannarna tvärs över kan känna sig lyckligt lottade.

Kram!

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-10-22 20:00:57

Kommer bli ursnyggt! Bra (dubbel)jobbat!

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-10-22 20:46:39

Jahapp, idag gick det att kommentera här igen, hade stora problem igår trots olika webbläsare, högerklick mm. Jag tycker det ser jättefint ut, och stora fina stenar har ni också, har du baxat dit dom? ;-) Ska bli spännande att se när det växer upp lite mer. Kram!

/Liv

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-10-23 20:37:07

Woha! Snyggt!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela