Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Drygt ett halvår

Publicerad 2012-09-14 22:20:12 i Trädgård,Det är inte första gången. Och inte heller sista gången jag säger (jaja, skriver) det. Att trädgårderandet tar tid. Och att det testar ens tålamod. Nu kan jag ju inte tala för hur det är med ditt tålamod, men mitt gör det iaf. Testas alltså. Ideligen...
 
mitten av februari sådde jag frön av bl.a. vit lavendel 'Ellagance Ice' och för en dryg vecka sedan började de att blomma. Knappa sju månaders väntan alltså. Det var det värt! 
 
Mest nöjd är jag att det blivit något av frösådden överhuvudtaget. Jag, värsta frösåddsnovisen, har lyckats få ca 20 stora och kraftiga lavendelplantor att blomma första året! Heja mig sälv ;)
 

Kommentarer

Postat av: Jessica

Publicerad 2012-09-15 09:26:47

Jag stämmer in i ditt hejande! Jag lyckades oxå få fram lavendelplantor i år, men några blommor, nä det ser jag inte röken av... Underbart att se att det går iaf! Ska sås fler plantor i vinter!

Postat av: Karin

Publicerad 2012-09-15 11:14:14

Jaa, heja Tamara! Bra gjort att dra upp lavendel från fel. Väl värt tålamodet.

Du undrade hur jag fäst armeringsmattan i portalen. Det var enkelt. Det är bara nedstucket i borrade hål. Sitter bra.

Kram!

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-15 11:27:50

Grattis till lyckad sådd! Det är så kul när det gror och lyckas.
Tålamodet prövas absolut.

Kram

Postat av: anna

Publicerad 2012-09-17 21:57:12

Åh vit lavendel! Vad duktig du är!!! JAg vill oxå ha.
Var hittade du dessa fröer?
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela