Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Fågel eller fisk

Publicerad 2012-09-30 10:46:14 i Trädgård,

 
Från Solsidan är det bara 934 meter till närmsta "cach". Det fick vi veta av sambons svåger som är en stor fan av geocaching. Denna moderna form av skattjakt där man använder GPS-koordinater för att hitta skatter (cacher) som gömts av andra. Vi har testat att cacha några gånger tidigare, bl.a. i Berlin förra sommaren och det är ett bra sätt att få vardagsmotion på. Förutom det ges kunskap om och tillfälle att upptäcka platser du kanske aldrig skulle ägnat en tanke åt i vanliga fall.
 
Igår letade vi – och fann – två skatter inne på gamla regementsområdet (numera Högskolan i Kristianstad). Och jag hittade en av de två. Min första cache. Jippie!

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-10-01 09:21:03

Grattis till skatten!
Det verkar spännande och kul att leta, har aldrig provat men det borde man nog...
Ha en fin vecka,
Sussi

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-10-03 05:47:47

Jag råkade hitta en skatt som föll ur ett träd som blåste omkull här utanför och blev sugen att testa. Men hittills är den enda skattletning jag ägnat mig åt kantarellplock. Kanske jag faktiskt skulle testa nu? Det verkar ju som att ni som provat blir bitna och fortsätter.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela