Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Från Thuja till kattbajs

Publicerad 2012-09-09 20:03:04 i Trädgård,

 
Vet inte om det är skakiga armar efter träningen idag eller dålig syn som göra att skärpan i bilden gått på semester. Hoppas iaf att det framgår att thujahäcken jag grävde för igår nu är på plats. Jag köpte inte de största plantorna, men de växer ju rätt snabbt ändå. Tänk va? Snart är Gunnebostaketet som fond i den här  skuggrabatten ett minne blott. Kanske kommer också grannens något vildvuxna, men vackert vårblommande, buskar hållas på rätt sida staketet. Satte häcken en bit ut så att jag, om jag inte "tjockar till" mig för mycket, kan komma åt att klippa den på baksidan också. Planen är att den ska hållas smal, väldigt smal.
 
Du ser inte hela rabatten på bilden men här finns ilex- och buxbomklot, diverse hostor, ormöga (verkar trivas ypperligt), rudbeckia 'Alba', rosorna 'Schneewittchen' och vit 'The Fairy' samt några höga ormbunkar av okänd sort och en klematis 'Piiluu'. Och säkert nåt mer ;)
 
Förresten. Hur gör du när/om grannens katt ideligen bajsar i din rabatt? Argghhh. Ouppfostrade katter ligger inte högt på topplistan just nu. Heller...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-09 21:01:48

Bra jobbat med planteringen!

Kattbajs är inte roligt alls. VI hade stora problem med det innan vi skaffade Ronja. Så klart kan man inte skaffa hund bara för att slippa kattbajs men det hjälpte här. Provade tidigare med att spruta vatten på katterna, prata med en av ägarna, spaya med något som skulle hålla dem borta...inget funkade. Det jag spayade med luktade så illa att jag själv inte kunde vara i trädgården.

Nu kryper jag till kojs med en bok och laddar för en ny jobbavecka.

Kram

Postat av: Jessica, Aka grannen

Publicerad 2012-09-09 21:10:56

Har oxå ett skrälle som basar i min rabatt! Grrrr
Men här lyser flititslampa minsann! Kommer bli stiligt värre när häcken växer till sig!

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-09-09 21:20:17

Oj, vad flitig du är! Så otroligt mycket du fått gjort i helgen. Fint blir det också!
Och det där med katter - dem kan man aldrig uppfostra. Så länge de bara bajsar i rabatten (och inte kissar ner hela trädäcket, eller nå´t) kan du väl vara nöjd - se det som gratis gödning;-).
Kram
Ulrika

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2012-09-09 21:23:02

Har inte, peppar, peppar, så mkt problem med det men hade jag haft så j-klar! Kattf-narna hade blivit luftgevärsmål....Nä, antagligen inte, men i tanken...och det kanske räcker. Prova voodoo vetja!

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-09 21:54:05

Vad fint det blev! Katter har jag gott om, både min egen och alla grannarnas som har valt min trädgård som favoritställe. Men... det är livet på landet... I några rabatter som inte är färdigplanterade har jag täckt jorden med tidningar och sten för att dom inte ska krafsa. Fult men funktionellt.

Annars gillar dom ju inte vatten, så om inte annat kan man köpa en sån där vattenbazooka som finns i leksaksaffären :-) Eller vattna ofta på jorden, då brukar dom inte gilla att gräva i den om den är blöt.

Kram /Liv

Postat av: Karin

Publicerad 2012-09-09 23:20:28

Det där kommer ju att bli alldeles prima! Hoppas nu att häcken växer och blir tät och fin snabbt. Kommer att bli en fin fond till rabatten.

Ny arbetsvecka igen! Var sjutton tar helgerna vägen?!

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela