Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Husmorstipset

Publicerad 2012-09-26 19:08:00 i Trädgård,

 
Vi har många bananer hemma just nu. Och tyvärr massor med bananflugor. De sistnämnda skulle jag gärna vara utan, men det där bestämmer man ju inte över. Bananflugorna hör ju till de våldgästandes skara.
 
Vid ett sådant tillfäller är det dags att ta till det gamla hederliga tricket som gör att de "försvinner":
Ta en skål. Fyll den med en del äppelcidervinäger (som de älskar), en del vatten och ett par droppar diskmedel. Sen behöver man bara vänta några minuter innan den första flugan ligger där på botten. Tvärdöd. 
 
Ett synnerligen bra husmorstips som gör att du snabbt blir av med bananflugorna!  
 
 

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-27 07:00:12

Blomflugor har jag fått in en del när krukor blev inflyttade, äckliga kryp som gärna vill vara med om man häller upp ett glas rött vin... Apropå våldgästande saker så hörde vi möss i väggen igår, katten blev väldigt intresserad :-)

Postat av: MissStorm

Publicerad 2012-10-03 05:50:16

Verkar enklare än att jaga dem i taket med dammsugaren!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela