Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Jomen så klart...

Publicerad 2012-09-08 20:39:00 i Trädgård,

 
Efter att ha softat hela dagen och inte gjort många knop fick jag trädgårdsabstinens och gick ut en sväng. Plockade fallfrukt, drog några ogräs, tömde krukor med överblommade sommarblommor, hämtade kraft och bara gottade mig i godan ro. Precis då, i det där softa, lugna och inte det minsta jobbiga lull-lull-tillfället kom det över mig. Tokrycket. Gräva för thujahäck? Så klart! Varför softa när man kan gräva i tung lerjord?
 
Gräva, gräva varje lördag. Det tycker jag är kul! Men så lagom kul var det när jag nästan grävt klart. Då stöter jag på en hemmagjord, hög betongplint med ett järnrör i. Precis där häcken ska planteras. Arggghhh! Sambon och jag försökte med gemensamma krafter, spadar och spett att få bort den men det var ett omöjligt uppdrag för oss.
 
Otåliga jag orkar inte vänta på maskinell hjälp för att ta bort plinten. Jag kör en quick-fix. Använder hammare och stämjärn och hugger bort så mycket det går på varje sida. Kommer sätta plantor på båda sidor om stenen. Om nåt år kommer ingen se att det blir ett extra långt avstånd mellan just de plantorna. Så kan man också göra...  
 
Nu saknas "bara" plantorna! Får hoppas plantskolan har några kvar ;)

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-08 21:44:04

Plötsligt så händer det! Härligt ryck du fick. Du måste alltså ha vilat dig i trädgårdsform.

Kram

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-08 21:49:21

Haha... ja, jag har också grävt idag. Dock inte i lerjord och betongklumpar ;-)

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-09-08 22:33:22

Vad du/ni kämpar på och gör snyggt i trädgården!
Kul att se senare hur planteringarna blir :)
Hos mig har min kommit i skymundan för mycket annat som behöver göras...
Sov gott,
Sussi

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-09-08 22:42:43

Ja, varför ta det lugnt?
Så duktiga ni är!
Betong är ett elände när det ligger på fel ställe. Lycka till med planteringen.
Kram Ulrika

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-09-09 11:17:08

Dusch som det kan gå.
Jag hade heller inte orkat vänta på gräv hjälp utan låtit slumpen vara.......
Ha det bra :-)

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-09-09 19:06:05

Haha, oj vad jag känner igen mig själv i dig! Varför vänta, när man kan göra på en gång? Ursmart lösning du kom på till slut, iallafall. Här hemma har det också grävts idag. MASSOR med stenbumlingar har sett dagens ljus, men de värsta fick faktiskt ligga kvar. Grus kräver ju inte samma djup som plantor, tack och lov. Ha en fin söndagkväll! /Anna-Karin

Postat av: Lotta 8,)

Publicerad 2012-09-09 20:04:38

Konstigt..... att det är så svårt att vara still när man kommer ut i trädgården! fast man bara skall.... och så är nästa projekt på G! fniss..... idag skulle jag plantera ljung jag köpt, och det slutade flera timmar senare, då hade jag grävt upp växter som skall ges bort, flyttat, rensat och vattnat!
så jag förstår att du inte hade tålamod att vänta med betongklumpen, du var ju igång just då! men det blir säkert jättebra med plantering kring klumpen, berätta det inte för tujan som skall planteras, så märker den inte klumpen :)
Ha en bra vecka :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela