Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Kvasthilda

Publicerad 2012-09-23 19:36:00 i Trädgård,

 
Ser du låtsasträden jag har planterat? De är de tre pinnarna längs med gången av betongplattor. Jag satte upp två kvastar och ett armeringsjärn för att få en känsla hur det skulle bli med tre träd på framsidan. Kvastarna gav en känsla lika med noll, kanske inte helt oväntat ;)
 
Men glöm kvastarna, för det är den nya framsidan jag vill visa. Ny såtillvida att den har ny marktäckare, de rosa rosenplistrarna 'Beacon Silver' och 'Pink Pewter'. Grannarna tror nog jag har en störning för det här är tredje(!) marktäckaren jag planterar på den här ytan. Men nu känns det äntligen helrätt trots att jag bara fått ner hälften av plantorna. Det kommer bli ljust, fint och krispigt!
 
Vid de två stora stenarna (undre bilden) låter jag murrevan vara kvar som marktäckare. Den trivs så bra där och är fin mot stenarna. Bakom stenarna ser du också hur icke-snyggt det är vid stängslet. Skrev om det tidigare när jag var toktrött på att buskarna var så täta och jobbiga att beskära. Buskarna får vara kvar, men de ska få sällskap av nåt annat, vad vet jag ännu inte. Jag har ju hela vintern på mig att planera för det...

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-09-23 20:32:05

Åh, vad jag diggar det där! Härligt med den fina stenen, och rosenplister kommer verkligen att bli pricken över i. Vet du hur hårt jag fick tygla mig för att inte åka till Växthuset i helgen? Hmmm... Nu njuter vi av söndagkvällens sista vakna timmar; måndagar är inge' kul... /Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-23 21:04:48

Jag tror absolut på små träd där vid kvastarna. Ser rätt ut.

Ladda för en ny vecka. Snart helg igen!

Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-09-24 13:38:08

Vilken förvandling ni gjort på tomten! Det blir ju så bra :) Spännande att se vad du kommer på under vintern ;)
Ha en fin vecka,
Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela