Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Lilatoner

Publicerad 2012-09-24 20:18:00 i Trädgård,

 
Ska trötta ut er med ännu en bild från framsidan. Bara för att jag kan och bara för att jag tycker det här vackert! Det här är en av lavendelplantorna som står mellan stenarna, som ligger som kant mot gatan, och det känns som att de bara blommar och blommar fast det är slutet av september. Kan det verkligen finnas någon som inte gillar lavendel och dess doft? 
 
Lavendel är inte det enda lilablommande mot gatan. Även perovskian, syns suddigt i bakgrunden, lyser upp med sin ljusare lilaton. Perovskian är också en favorit som jag ska försöka mig på att ta sticklingar ifrån. För jag vill ha fler. Många fler...

Kommentarer

Postat av: Helén i Valje

Publicerad 2012-09-24 21:12:51

Mycket snyggt. Jag älskar lila och grått tillsammans. Lavendel är underbart vacker.

Postat av: Karin

Publicerad 2012-09-24 23:12:35

Lavendeln är klockren ihop med stenarna. Jag gillar också perovskian. Jag har en i lila rabatten men skulle gärna ha fler. Du får meddela hur det går med sticklingarna.

Kram!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-09-25 11:08:56

Perovskian (svårt namn det där. Tänker av någon anledning alltid på en bakelse!!!) har jag också siktat in mig på och lavendel är ju bara så snyggt. Passar fint ihop med stenarna.

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-25 19:10:20

Jag har kanske dödat mina lavendel nu. Hade nånstans i bakhuvudet att de ska klippas ner på hösten. SÅ jag klippte ner dom. Rejält. Sen gick jag in och googlade i bakvänd ordning och fick se att de var väldigt frostkänsliga och ska klippas på våren. Det här lär jag väl inte glömma iallafall.
Apropå revsugan...alltså, man kan ju inte ha för många. Hittar inte nån mail på din blogg, men skriv gärna till lantloppan(at)gmail.com så kan vi prata adresser o sånt. :-)
Kram
/Liv

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-09-25 19:13:15

Lavendel, hear hear! Det kan man verkligen inte få för mycket av. Och vilken bonus att det doftar så gott så man får gåshud! Happy Tuesday på dig! /Anna-Karin

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2012-09-28 20:16:37

Superfin bild! Lavendel är verkligen vackert. Vill få in ett hav av lavendel på vår soliga framsida. Får klura på var i vinter...

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela