Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rabatterat

Publicerad 2012-09-16 20:28:00 i Trädgård,Gårdagens fest satt kvar även i dag och det blev segaste förmiddagen på länge. Men det var det minsann värt! Trevligt sällskap, god mat, musiktävling (där vårt lag vann - så klart) och många goa skratt. Och som grädde på moset lyckades jag, efter en kupp av sambon, knipa hjortronpralinen framför näsan på våra gäster.
 
Vid halvtvåtiden var jag trött på soffläget och pallrade mig ut. Precis då la sig vinden, solen tittade fram och med en temperatur på knappa tjugo grader blev det en perfekt eftermiddag för "rabatterande". Bl.a. blev höstanemonerna som hela sommaren växt på vår uppfart, mitt i singeln, flyttade till en riktig rabatt på framsidan. Istället för singel har de nu brunnäva och en gammal klematis, troligen en 'Jackmanii', som granne. Två brunnävor delades och blev till nio(!) småplantor. Ska komplettera med mörklila tulpaner sen får det vara check på den här rabatten för ett tag. För fokus på framsidan är fortfarande valet av marktäckare. Jag funderar vidare och har nu även era kommentarer i tankarna. Tack!
 

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-16 21:09:27

Det blev en effektiv eftermiddag ser jag. Det är SÅ kul att göra nya rabatter tycker jag.

Kram

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-09-17 12:53:48

Dina brunnävor har ju en fantastisk växtkraft! De som fick flytta hit växer och frodas, de också. Tack igen för dem!
Det blir en jättefin rabatt, kul att se!
Ha det bra.
Ulrika

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-17 20:24:08

Vad fint! Jag ser att du också gillar sten... som jag :-) Och inte ett grässtrå någonstans, härligt!
/Liv

Postat av: ann

Publicerad 2012-09-20 22:51:26

Hvor er det fint. Jeg kan også rigtigt godt lide sten, men kommer altid i karambolage med dem, når gräsmattan skal slås, så alle sten er fjernet. Til foråret laver jeg stenbedsbeplantning et sted i haven i stedet :D

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela