Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Täckt mark täcker!

Publicerad 2012-09-11 21:40:00 i Trädgård,

 
Jamen, kom igen. Hur svårt kan det vara att bestämma sig? Väldigt svårt ska jag tala om för dig! Jag pratar återigen om vår framsida som ska bli med marktäckare. Ytan är stor och jag vill vara säker på att jag väljer en som håller måttet. Därför har jag testat några olika. Kruxet är att alla sex(!) verkar trivas bra trots att några inte borde göra det med tanke på förhållande. Och genast blir det svårt för tant T att välja.   
 
Först ville jag ha revsuga, sen vintergröna, sen murreva och sen gråtimjan. Sen gick det ett tag och jag kom att tänka på rosenplister. Det skulle göra sig fint mot det silvriga silverpäronträden (som ska planteras nästa år), fjärilsbuske och lavendeln längs stenarna. Därefter fick jag murgröna i tankarna. Tänkte att det kan ju aldrig bli fel. Nu vet jag inte vad jag vill! Värsta velpottan.
 
Jag är medveten om att några är riktiga "ogräs", men t.ex. är murrevan väldigt lätt att rensa bort. Har du några erfarenheter av ovanstående växter på en stor yta? 
 
Bilderna från vänster till höger:
Murgröna, rosenplister, revsuga, murreva, vintergröna och gråtimjan.

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2012-09-11 22:52:27

Nej tyvärr har jag inte det på stora ytor...har provat på små här hemma men ingen av dessa går bra för mig...än iallafall?! Murgröna kan vi ju här uppe bara ha ute på sommaren så detta ger nog ingen rättvisa för dig :(
Lycka till,
Sussi

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-12 07:14:11

Tycker du inte att revsugan vore fin med röda blad mot silvergråa? Av ovanstående växter har jag revsuga och gråtimjan. Revsugan är supersnygg tycker jag. Gråtimjan är också trevlig och verkar gilla torka och grus som min växer i. Man kanske kan blanda, flera fält med olika om det är en stor yta?
Kram /Liv

Postat av: Jessica, Aka grannen

Publicerad 2012-09-12 12:37:52

Håller med ovanstående, antingen olika fält eller kanske en silvrig å igenom ett mörkrött hav som exempel, lek!

Postat av: Ulrika

Publicerad 2012-09-12 19:42:11

Oj, vad svåra val.
De är ju så fina allihop.
Jag läste nånstans att vintergröna inte täcker helt utan släpper igenom en del ogräs. Det stämmer nog till viss del - här och var sticker det upp långa grässtrån.
Revsuga täcker ordentligt och låter inget ta över - den tar över vår gräsmatta på stora fläckar...
Men måste du välja en?
Det skulle ju kunna bli jättehäftigt att blanda! Fina mönster!
Kram Ulrika

Postat av: Anna

Publicerad 2012-09-12 21:22:49

Så fina bilder på dina marktäckare!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela