Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tittut!

Publicerad 2012-09-06 19:00:00 i Trädgård,

 
Någon fix av fulförrådets flagnande fasad blev det inte i år. Däremot påbörjades projektet lägga plattor bakom garaget. Det som började så bra med en sten om dagen, blev till en i veckan till ingen alls. Just det här projektet påbörjades inte av mig utan av någon annan. Jag säger inte vem. Man vill ju inte hänga ut någon.
 
Planen är iaf att vi så småningom ska ha en gul förrådsbaksida. Planteringen är redan påbörjad i ena hörnet och här står nu (huller om buller än så länge) penningblad, daggkåpa, skensmultron (med gula blommor och helt smaklösa röda bär), gulbladig funkia och höstrudbecka. Efterhand som penningbladet växer tänkte jag ta bort gräsmattan bit för bit. Gräsmattan ska alltså bort och istället ska penningbladet få täcka marken.
 
Men du vet hur det är. Vissa växter växer vilt och inte bara åt det håll man vill. Som penningbladet. Det växer just nu inte bara ut i gräsmattan utan också in i förrådet. Någon form av växtstopp måste till. Jag tror jag ber han (för det är en han) som lägger plattor göra det. När han ändå håller på liksom...
 
 
 
 

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-06 22:00:45

Penningbladen är ett riktigt ogräs hos mig, jag har bestämt mig för att utrota dem nån gång. Men med tanke på växtkraften borde de ju bli en bra marktäckare om man kontrollerar den hårt. Som med män ungefär ;-)

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-09-07 18:57:55

Skensmultron, minsann. Bär på låtsas? Som i skendräktig? Där lärde jag mig något nytt. Plattsättare låter spännande, ska bli kul att se hur proffsen gör det. Fast jag tycker att du brukar ha rätt bra kläm på det där själv. Önskar dig och din gubbe en skön helg! /Anna-Karin

Postat av: AnnCharlotte

Publicerad 2012-09-07 20:33:25

Lustiga växter som vill in.
En gång hade vi mur-reva som tog sig in i vardagsrummet vid elementröret....
Ha det bra :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela