Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Varmast – igen!

Publicerad 2012-09-10 20:53:00 i Trädgård,

 
Börjar ärligt talat på att fundera på om jag inte bor i "fel" stad. För än en gång har Kristianstad haft varmast i Sverige. Kul ju, om man tillhört de som gillar sol och värme ;) Och inte var det speciellt svalt inomhus heller när jag kom hem från jobbet idag. Tur då att man har en trädgård att skrutta runt i... 
 
Har märkt att det inte bara är jag som blir förvirrad över vädret. Pärlhyacinterna har fått fnatt och tittar upp i rabatten redan nu. Lite väl tidigt va? 
 
Ser du pippi-böörden på nedersta bilden? I en av gluggarna i spaljen. Det är ett fågelhuvud i betong som jag köpte på Landskronas Trädgårdsgille. Han (för det är det väl?) ser verkligen galen ut men står ändå lugnt och stilla och inväntar en mer permanent bostad. 

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-10 21:21:31

Har varit varmt här på västkusten med idag. Sköönt för mig som älskar värme :-)
Kram!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-09-10 21:35:48

Ja, det var allt en smått galen, men söt pippi du hittat. I like ;-)
Och vilket jobb du gjort med tujorna. Du kan väl tänka som så att det var bra att du slapp gräva i lerjorden när det var så här varmt. Vet inte om det hjälper i värmen. Men i alla fall :-)
Kram

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-10 21:41:17

Ja, varmt var det! 27 grader när jag körde hem. Nu har vi suttit på Söderportskolan och svettats på föräldramöte. Usch! Hade hellre gått runt i trädgården denna kväll.

Kram

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2012-09-10 22:09:19

Gullig pippi! Ja, idag var det väldans fint väder, vi hade drygt 25 mitt på dagen här i Malmö.

Kram

Postat av: Queen of Kammebornia

Publicerad 2012-09-11 19:15:33

Vilken härlig trädgård du har och pippibörden är störtsöt!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2012-09-11 19:49:08

Aj lav your börd! Liknar mina ugglor på pinne, lite grann. Landskronas trädgårdsgille, ja där verkar man ju ha missat något. Varmt igår ja, men idag tänder jag brasa för första gången i höst. Fuktigt och regnigt gör det kallt även om det inte är kallt. Brrrr... (Passar på när sambon inte här hemma, för annars hade han tvärvägrat, hehe!) Ha det fint!
/Anna-Karin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela