Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vilken sida av brödet?

Publicerad 2012-09-02 11:59:00 i Trädgård,

 
Städning, överfulla soppåsar och icke nedfällda toalettlock. Det är saker som många par tjafsar om i vardagen – har jag hört. Men sånt onödigt tjafsande håller vi inte på med här på Solsidan. Här är vi alltid snälla och glada mot varann. Hela tiden. Öhh, jasså inte?!
 
Vissa verkar också "slåss" om att få över- eller undersidan på frallan. Just den diskussionen har vi i alla fall aldrig haft här. Bröd som bröd tycker jag. Bara jag får välja först ;)
 
Långsökt inledning kanske, men jag kom att tänka på under- och översidor på frallor när jag fotograferade den nu så fina klematisen 'Huldine'. Anledningen är att blommorna är så högt upp i pergolan att jag bara ser dess undersidor. Men det gör mig absolut ingenting, för det är den vackraste delen! I just detta fall väljer jag alltså undersidan istället för den i mitt tycke ganska oansenliga ovansidan. 
 
'Huldine' följde med mig hem från en trädgårdsdag förra hösten och efter planteringen vid en pergolastolpe såg den långt ifrån piggelin ut. Klippte ner den enligt konstens alla regler i våras och först hände ingenting och sen ingenting. Sen hände allt på en gång och nu klättrar den så snällt upp på armeringsnätet i pergolan.
 
Trädgårdslycka i september!
 

Kommentarer

Postat av: Hanna

Publicerad 2012-09-02 15:01:44

Vilken snygging! Jag älskar klematis, men har verkligen otur med dem.

Intressanta inlägg du har skrivit senaste dagarna. Jag har aldrig bakat nåt på mina amerikanska blåbär och har undrat hur det skulle bli. Nu vet jag tack vare dig, och vi fortsätter att äta dem naturella. Då smakar de ju mycket, men nog är det lite underligt med dessa grönvita insidor? ;)

Mitt silverpäron som jag planterade i juli reagerade precis som ditt, om än inte lika mycket. Men i topparna är bladen svarta. Jag har fått för mig att det beror på torka, vi vattnade visserligen som tokar första veckorna men det har varit jättetorrt här hela sensommaren. Hoppas att de kommer igen till våren!

Och du, tack för din fina kommentar hos mig. Den värmde så mycket ska du veta. Det är ett litet elände jag måste igenom nu, men det ska nog gå. Med all blogg-pepp blir det i alla fall lättare. Stor kram till dig!

Postat av: Åsa

Publicerad 2012-09-02 16:43:24

Så fin - även underifrån.
Har också en Huldine men den verkar helt ha fastnat i det där ingenting. Jag och klematisar verkar inte vara en toppen kombo ;-)
Kram Åsa

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2012-09-02 18:11:25

Här bråkar vi inte om brödsidor eftersom det bara är jag som gillar nötter och frön. Så jag får allt det goda hembakta brödet för mig själv :-) Men med blommor så är faktiskt undersidan vackrast ibland.

Postat av: Marina

Publicerad 2012-09-02 20:24:45

Jag har också Huldine och visst är blomman fin från båda håll.
Frallan vill jag gärna ha två delar av, en under och en över.

Kram

Postat av: AnnCharlotte

Publicerad 2012-09-02 21:54:55

Undersidan är helt underbar tycker jag...på Huldine alltså :))
Ha det bra :)

Postat av: Anna-Karin, Landet Krokus

Publicerad 2012-09-03 18:52:52

Som vanligt bara njuter jag av dina bilder! :) SÅ himla snygga. Och att clematisen var en skönhet gjorde ju inte saken sämre... Huldine verkar vara en brutta att lägga på minnet.

Postat av: anna

Publicerad 2012-09-04 23:02:40

Så roligt att du inte gav upp hoppet om din Klematis,
skam den som ger sig, hårt arbete lönar sig m.m
Ha en härlig kväll
kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela