Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

En hörna med kitsch

Publicerad 2013-04-29 10:28:00 i Trädgård,

 
Nu gäller det att hålla ögonen öppna så man inte missar något av allt som händer i trädgården just nu. Lite sol och regn om vartannat var allt som behövdes för att det skulle säga tjoff och pang. Och oj, vad jag gillar det!
 
I rabatten som står i utbyggnadsvinkeln har både brunnävan och höstanemonen kommit igång rejält. Och alldeles snart slår de lila 'Purple Prince' och rosa 'Angelique' ut. Den tulpankombinationen är ny för i år och jag hoppas och tror att det kan bli en vacker kombo. Snart får jag veta!
 
 
Längst bak på översta bilden ser du de tre söta/skitfula fåglarna jag tidigare berättade om. Nu har de fått varsin grönmålad staketstolpe. Mer kitschigt än snyggt, men nu sitter de där i alla fall. Kanske pryder de sin plats bättre när tulpanerna står i blom ;)

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-04-29 15:51:32

Jag tycker att fåglarna är jättesöta! Extra söta när de fick pinnar att sitta på!
Mina nävor har också kommit igång.
Kul att kunna ha tulpaner, spännande med nya kombos!
Ha en bra vecka!
Ulrika

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-04-29 16:37:41

De ser ut att trivas där i hörnan i alla fall. Dessutom kan de ha koll på att tulpanerna sköter sig som de ska.

Hoppas du fotar samma vinkel sedan när tulpanerna slagit ut, så vi får se om det blir en snygg kombo eller ej. Själv hade jag en lyckad kombo förra året med alunroten "Silver scrolls" och tulpanen "Queen of Night". Men den verkar inte uppstå i år eftersom tulpanerna är spårlöst försvunna.

Kram!

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-04-29 22:53:10

Oj vad det växer hos dig. Pippifåglarna var ju jättesöta där :-) Tråkigt med jobbet men skönt att du har trädgårdstid. Ha det bra i vårsolen! Kram
/Liv

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-04-30 19:18:01

Men du, jag GILLAR de där små pippifåglarna! Så läckra de blev på "pinne"!
Nog fröjdas man över allt som händer i trädgården just nu, och som pricken över i fick vi ju en extra ledig dag imorgon. SMHI har utlovat sol, hurra!
Ha en fin Valborg!
/Anna-Karin

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-05-01 17:03:20

Javisst är det en härlig tid nu! Årets bästa och mest njutbara...
Gillar Pippina :)
Tack för rara värmande ord hos mig!
Kram Sussi

Postat av: Lotta 8,)

Publicerad 2013-05-01 19:38:43

Har du redan knopp på tulpanerna?! Kors! Mina är bara i bladstadiet, och jag stod och tittade på några tanig tulpanblad idag, mindes att de skulle vara vita men de ser inte ut att bli "stora och starka" med blommor, de får en chans till.

Himla fint det blev med nya odlingslådorna, som en lite köksträdgård. Gillar det lilla pilstaketet - köpt var? Åh vad jag önskar jag hade större trädgård! i alla fall när det skall göras nytt, när det sedan skall skötas är jag mest tacksam för lilla täppan :) Ha det bäst ♥

Postat av: GladiGrönt

Publicerad 2013-05-01 20:14:37

Läckra fåglar, de får gärna flyga till mig! Vad kul att din brunnäva redan visar sig, hoppas mina är på g snart. Jag kommer hem från Holland i övermorgon, då efter 5 dagar borde åtminstone snön va borta!

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-05-02 11:00:39

Jag tycker att dina fåglar kan räknas in i kategorin "smakfull kitsch". Gillade lövvingarna, kanske något att planka för kommande keramikprojekt.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela