Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Gräsligt randigt

Publicerad 2013-04-21 22:33:00 i Trädgård,

 
Vilken helg va? Här har solen strålat från en nästintill klarblå himmel och i princip hela helgen har ägnats åt vårstädning av trädgården. Det har röjts, klippts, rensats, sopats och gödslats. Näe, just det. Gödslingen hann jag inte med. Som vanligt irrar jag runt överallt och ingenstans trots väldigt goda intentioner att inte göra NÅGOT annat än att fixa rabatterna...
 
Nåja, jag kan i alla fall konstatera att det mesta i trädgården ser ut att ha klarat vintern. Så även de entusiastiska (vad gäller växtkraften) randgräsen. Många skulle aldrig ta in randgräs i sina trädgårdar eftersom de sprider sig så. Men mina randgräs har jag planterat i bottenlösa plasthinkar vilket gör det hyfsat lätt att hålla efter dem. Och  varje vår rensar jag bort allt som smitit utanför hinkens kant.
 
 
Randgräset är snyggt tycker jag och extra snyggt är det tillsammans med rabatt-bästisarna grekvädd (bilden) och ljusrosa stjärnflocka. Nu hade jag ingen bild på alla tre men den här ursnygga kombon hänger med ännu ett år. Sen får eventuella randgräsogillare säga vad de vill. Så det så!

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-04-22 17:05:33

Randgräs är supersnyggt, tycker jag!
Smart med hinkar, kanske värt att prova.
Ha det bra!
Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2013-04-22 18:44:17

Randgräs är jättefint och det där med hink är ju bra om man behöver hålla det i schack. Snyggt ihop med grekvädden, absolut.
Jag vill ha helg igen nu!

Kram

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-04-22 19:15:02

Randgräs är ursnyggt! Skulle kunna tänka mig det i min trädgård jag. Fin fint!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela