Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Orden går i jorden

Publicerad 2013-02-10 15:21:40 i Trädgård,

 
Vi helgprenumererar på Dagens Nyheter och får tidningen fre-sön. Det är faktiskt mestadels för korsordens skull. Varje dag bjuds korsord av olika typ och med olika svårighetsgrad. Vi försöker lösa alla (ok, inte barnkorsordet) och kan sitta timmavis och grunna på rätt lösning. Förutom att man lär sig en del är det kul att lösa dem tillsammans.
 
Men det här har också medfört en positiv bieffekt. Jag får en massa tidningspapper! För en tid sen fick jag nämligen en krukmakare i present. Den används för att göra krukor av tidningspapper. Återvinning!
 
Krukorna var busenkla att göra, sen var det bara att fylla dem med såjord, vattna och peta ner några frön. Och nu är det bara den tålamodskrävande väntan kvar innan fröna förhoppningsvis gror. 
 
Till sommaren hoppas jag ha ännu mer lila (favoritfärgen du vet) backtimjan att plantera mellan betongplattorna...
 

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-02-10 16:07:30

Bra med återanvändning!
Timjan mellan plattorna var så snyggt! Tycker du ska ha massor!
Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2013-02-10 17:39:33

Kul det där med att läsa tillsammans!

Det ser så hemtrevligt ut på något sätt att göra egna såkrukor sådär. Jag har inte provat.

Kram

Postat av: Carina

Publicerad 2013-02-10 17:41:21

Spännande! Både med krukorna och med fröna.....

Postat av: MIna Gröna Tankar

Publicerad 2013-02-10 19:12:27

Vi har också varit helgprenumeranter på DN. Mest papper för pengen för att tända brasan med......:)))))

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-02-10 20:01:09

Har du odlat i tidningar förut? Jag provade en gång såna där pappliknande krukor som man kan köpa, men dom möglade så efter det har jag hållit mig till plast. Men tidningar kanske funkar bättre. Kram /Liv

Postat av: Anna

Publicerad 2013-02-11 07:42:30

En sån vill jag ha, har sett dom innan men helt glömt bort.

kram Kram Anna

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-02-11 18:52:33

Ser ut som en bra grej. Måste du tejpa papperskrukorna ändå?

Kul med korsord! Mina svärföräldrar har alltid påbörjade sådana vid toaletten som alla hjälps åt med. Jag får springa på toa titt som tätt för att se om något nytt ord dykt upp som hjälper mig vidare... :)

Kram

Postat av: Tant Otteskrufv

Publicerad 2013-02-11 21:19:07

För oss som inte har en krukmakare i trä går det lika bra med seller...nej jag menar en liten PET-flaska eller burk, beroende på vilken storlek man vill ha. Tejp behövs inte eftersom det blir flera varv papper som låser sig själva när man trycker till bottnen.

Postat av: Lotta 8`)

Publicerad 2013-02-16 07:28:44

Backtimjan..... tja, det skulle jag kunna prova att så, inbillar mig att det inte skall vara svårt? Jag har legat lite lågt med sådden, både i fjol och fram tills idag, jag får ha mina sådder på fönsterbrädan men ljuset börjar ju komma nu så jag skall nog sätta fart jag med.
Krukmakare är så himla smart, och fin ;) Äger ingen själv men har använt en flaska och det fungerar bra det med även om den inte stänger till kanten så bra (tejp) .
Ha en skön lördag ♥

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela