Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Oj, så svårt...

Publicerad 2013-01-11 19:55:00 i Allt och inget, Trädgård,

 
Fick en Love your blog award av rara Lantloppan. Tack! Med awarden följer ett antal frågor som man ska svara på - om man vill. Och det vill jag...även om jag tycker det är sååå svårt när man inte själv får bestämma vad man ska skriva om. Jag gör ett försök i alla fall.
 
Din favoritväxt
Får man passa?! Finns inte en chans att jag kan säga EN. Lavendel, clematis, rosor, pioner, rudbeckia, hortensia, violer, perovskia, salvia, buxbom och ett helt gäng till är mina favoriter... 

En dröm som du vill förverkliga
Jag säger ganska ofta: "i mitt nästa liv ska jag sy kuddar"... Planen är att kuddarna ska bli supertrendiga (under en lång tid) och synas i varenda inredningsmagasin och teveprogram. Och ALLA vill ha dem trots att de kommer kosta minst 1.500 kr styck, för då blir jag äckligt rik - på kort tid. När det väl hänt tänker jag låta någon smart typ förvalta vinsten så att jag kan ägna min tid åt att gunga i hammocken, käka praliner och lukta på blommorna. 
 
Vad gör du helst en regnig dag?
Vintertid sorterar jag. Inte så noga vad, det mesta går att sortera ;)
Sommartid surar jag nog mest när jag inte "kan" vara utomhus. Eller så löser jag korsord.

Bästa reseminnet?
En två månaders flygluff i USA tillsammans med en klasskompis för en herrans massa år sen är nog den resa som bjudit på mest variation. Både vad gäller klimat (från snöstorm i Grand Canyon till värmebölja på Miami Beach), boende (från lyxhotell i Las Vegas till toalettgolv på diverse flygplatser) och mat (från fantastiska skaldjur i San Fransisco till grillad korv på vacker strand i Key West). 

Vilken känd person skulle du vilja bjuda på garden party?
Jag bjuder in John Taylor, trädgårdsmästare i Slottsträdgården i Malmö (tillika programledare i SVT:s Trädgårdsonsdag). Dels ska det bli kul att lyssna på hans coola dialekt och dels tänker jag ta tillfället i akt att få en massa tips och idéer. Det kommer att bli ett långt garden party för jag har massor med frågor...

Du shoppar helst på?
På en handelsträdgård. Eller på IKEA.  
 
Favoritbok?
Ojoj, så svårt. Det finns ju så många. Men en som garanterat ligger på topp-femlistan är Ken Follets "Svärdet och spiran". Grymt bra!

Pryl du inte kan vara utan
Även detta var svårt, men jag säger min cykel. En kompis som finns där i alla väder!
 
Vilket djur vill du helst inte ha som husdjur?
Skitlätt. Orm!
 
Med utmärkelsen följer även det frivilliga uppdraget att svara på frågorna samt nominera bloggar med mindre än 200 följare, meddela nomineringen på dessa bloggar och skriva nya frågor till dem. Jag har svarat på frågorna men nominering och nya frågor hoppar jag över. Men är det någon som känner sig hugad på att svara på samma frågor jag svarat på så varsågod! Jag tror inte att Lantloppan misstycker det minsta.

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-01-11 22:23:56

Det är klart man får utöka sina svar lite, jag förstår att den översta var svår... den skulle jag inte själv kunna svara på. Intressant att du gillar att sortera saker i regnigt väder, det gör jag med :-) Kram

Postat av: Anonym

Publicerad 2013-01-12 12:38:21

Kul med lite frågor o svar. Kände igen mig i flera av punkterna. Svärdet och spiran skall jag definitivt läsa om. Tack för påminnelsen! Och så kommer jag gärna på ditt garden party. Har också tonvis med frågor att ställa till John Taylor. ;-)

/Mia

Postat av: Carina

Publicerad 2013-01-12 17:42:10

Uschiamej, gillar inte en massa frågor...

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-01-12 19:15:17

Kul att läsa mer om dig!
Ha en fortsatt finfin helg!
/Anna-Karin

Postat av: Bettinas blad

Publicerad 2013-01-13 10:42:33

Jätteroligt att läsa dina svar. Det där var kluriga och fiffiga frågor. :-)

Postat av: Inger Karlsson

Publicerad 2013-01-14 22:17:57

Kommer ihåg sen lång tid tillbaks att du nämnde att börja sy kuddar. Börja nu varför vänta, lovar att köpa och hjälpa till att marknadsföra dig. Kramar

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela