Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Ond bråd död

Publicerad 2013-01-27 19:41:00 i Trädgård,

 
Helger som är oplanerade gillar jag allra bäst. Är man en hemmakatt så är man... Att bara gå hemma och skrota i mysbrallor, jobba på nåt "projekt", lösa de bästa korsorden (finns i DN), tänka trädgårdstankar, sortera nåt eller bara vara. Det gillar jag! Den här helgen var ett oskrivet blad förutom en enda planerad aktivitet. Att så lavendel. I mitt huvud ser jag bilder av en frodig och vacker lavendelhäck framför mig. Lite Provence-känsla kan väl aldrig vara fel?
 
 
Lavendel gillar kalkrik och sandig jord. Även om trädgården bara kan sätta check på ett av de två önskemålen (kalkrik jord) trivs de lavendelplantor jag har riktigt bra. Framför allt de på framsidan där solen gassar och de får extra värme av stenbumlingarna.
 
Men av frösådden blev det nu intet den här helgen. Istället fastnade jag i öronlappsfåtöljen i vårt "nya" arbetsrum. Jag hittade kluriga deckargåtor jag inte kunde slita mig från. Det har med andra ord varit en spännande helg! Deckaren jag precis läste ut är skriven av en, för mig, ny bekantskap: Ann Rosman. Boken är hennes debutroman och heter Fyrmästarens dotter. Tycker den var så bra att jag precis klickade hem hennes andra bok, Själakistan! Lavendelsådden får helt enkelt vänta en dag eller två... 

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-01-27 20:52:26

Mysigt med böcker man bara inte kan släppa.
Och lavendelsådd - låter spännande. De luktar så gott och är så fina - jättefina tillsammans med daggkåpa såg jag i somras på Bäckaskog.
Kram Ulrika

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-01-27 21:34:46

Lavendel kan man helt enkelt inte få för mycket av! Och boktipset tackar jag för, deckarfrossare som jag är.
Ha en bra start på veckan!
/Anna-Karin

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-01-27 23:30:38

Härligt med lavendel! Men jag hickade till när du började skriva om frösådd. Det känns inte aktuellt än på ett halvår... Men så brukar jag också vara för sent ute och aldrig lyckas på den fronten... Men i år så!

Kram

Postat av: Karin - Mina Rum

Publicerad 2013-01-28 17:07:54

Det låter rysligt ambitiöst att frösådd lavendel. Själv har jag köpt plantor och sedan tagit sticklingar. Med varierad framgång, får man nog säga.

Lycka till. Kram!

Postat av: Annika Christensen

Publicerad 2013-01-28 17:40:20

Hej

Tack för din gullig kommentar hos mig. Man blir liksom lite extra glad. Håller med dig helt och hållet- Hemma dagar är det bästa som finns. Särskilt om det inte finns några måsten.
Allt gott och ha en skön kväll
Annika
Glömde säga att det är ljuvliga lavendelbilder.

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-01-28 21:51:27

Det låter ju som en toppen helg! Och lavendeln hinner nog ändå...
Kram Sussi

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-01-30 19:20:30

Ja, dom oplanerade helgerna är alldeles bäst. Vi har några sådana framför oss. Tjihoo. :-)

Och man får visst lura sig själv att det är vår. Gjorde jag också på promenaden bort till skolan idag. Det droppade och smälte och talgoxarna tutade. Bara att låta vårkänslorna komma. :-)

Lavendel blir snyggt. Jag har också planerat in lite lavendel på vår framsida. men jag tänkte nog köpa plantor. Hmm. Borde man kanske så...

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela