Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Pinterest irl

Publicerad 2013-01-13 22:26:00 i Allt och inget,

 
Min startsträcka för att ta till mig ny teknik/nya program är oftast lång. Det är inte direkt Ja, jippie. Det måste jag ha/testa. Nu! Jag är nog helt enkelt aningens seg och långsam i det avseendet.
 
Men nu. Nu börjar jag känna mig redo för Pinterest. Har tvekat rätt länge eftersom jag tror jag skulle kunna fastna bland all inspiration. Tänker att det får räcka med ett beroende - Hemnet...
 
Anledningen till att jag nu känner mig redo är att min egen Pinterestvariant, "Pinterest irl (in real life)", börjar bli svårhanterlig. Under många år har jag samlat tidningsurklipp i tre högar (likt en anslagstavla på Pinterest). En för ute, en för inne och en för tips/trix. Många sidor blir det - det märkte jag när jag sorterade urklippen tidigare idag! Och högarna blir ju inte mindre med tanke på hur många tidningar jag läser. Så näe, nu tänker jag övergå till den digitala varianten av Pinterest. Man måste ju hänga med. Eller det måste man inte, men att testa kostar ju inget.
 
Är du med i (eller säger man på) Pinterest? Funderar t.ex. på om man ska använda sig av svenska eller engelska namn på sina anslagstavlor. Vet du? Alla tips mottages tacksamt! 

Kommentarer

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2013-01-13 23:35:20

Det tråkiga med P är att det är samma bilder om och om igen. Men man kan hitta bra ingångar till hemsidor och bloggar. Vissa idéer är hur bra som helst och ibland kommer man till världens mest intressanta sajter via P så där ligger väl fördelen.

Du skulle ju kunna göra en digital samling av alla dina urklipp - skanna in dem. Några åt gången när du har tid så kan du ju ha ditt eget privata arkiv.

Kram

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-01-14 12:24:21

instagram nästa då förmodar jag ???;-)
kram åsa

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2013-01-14 18:32:47

Oj, vilken värld det är av inspiration! Man blir liksom sprängfylld av idéer man inte hinner förverkliga! Har mest spanat idéer till jobbet hittills (förskollärare) och har ingen riktig koll på hur det funkar med följande etc...... Tänkt att sätta mig en dag och begripa....

Postat av: Marina

Publicerad 2013-01-14 19:10:06

Har tittat lite på sidan men är inte med. Har nog inte fattat hur den fungerar. Inspiration med bilder är jag mycket för så jag borde kanske ta mig en ordentlig titt.

Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-01-15 12:26:57

Har aldrig varit och kikat där...men nu tackvare dig :)
Så tips har jag inga...
Får hänga på och kolla hur du gör ;)
Kram Sussi

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-01-15 21:23:28

Väldigt vad du är lik mig ibland. Jag har också varit en samlare av utklippta inspirationsbilder (flera pärmar fulla med gammal skit som jag har tröttnat på nu) Så jag har testat Pinterest, tycker det är bra om man hittar en bild på internet som man vill spara eller man kan bläddra bland andras inspirationslistor. Jag har skrivit på engelska, men det behöver man ju bara göra om man vill att det ska vara sökbart för engelsktalande.
Kika gärna hur jag har gjort på http://pinterest.com/lantloppan/
Kram
/Liv

Postat av: Tidy To be

Publicerad 2013-01-30 12:06:53

Har varit med där sedan begynnelsen, och ååååh så roligt det är! :D

Jag har också som du mycket sparade inspirationsbilder, men inte tittar jag någonsin på dem, de ligger i en låda, så jag funderar på att avveckla det sparandet ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela