Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Solsidans årskrönika – lightvariant

Publicerad 2013-01-04 21:13:00 i Trädgård,

 
Först av allt. GOTT NYTT ÅR!
 
Under nyårshelgen var planen att göra en summering av året, precis som jag gjorde förra året vid den här tiden. Men så kom ännu en magåkomma och däckade mig :( Och nu pallar jag inte ta tag i det där med årskrönika. Istället får bilden ovan representera BÅDE tillbaka- och framåtblick. 
 
Tillbakablick:
Bilden visar två saker som jag är riktigt nöjd med från året som gick. Dels är det stenläggningen under pergolan som jag gjorde helt själv. Tycker det blev attans bra! Dels är det beslutet att plantera en thujahäck längst ner i trädgården. Som "tur är" har en av bambumattorna blåst ner i pergolan så du ser häcken längst bak i bild ;) Om två år är den nog i lagom höjd!
 
Framåtblick: 
Framöver har jag tänkt lägga ut månadsbilder över trädgården. Har ännu inte bestämt vilka vyer som gör sig bäst för ändamålet, men redan nu kommer en av dem. Förhoppningsvis kommer höstens bild över den här vyn inte visa något gräs till höger under äppelträdet. Istället hoppas jag stolt kunna visa upp en köksträdgård. Vi får välan se vad det blir av det...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2013-01-04 21:42:42

Nu får vi hoppas att du får vara frisk läääänge!

Som jag minns ditt år så hann du med jättemycket i din trädgård.

Kram

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-01-04 23:14:47

Jag tycker det ser väldigt snyggt ut med stenläggningen, skulle själv vilja göra nåt sånt men det har mest varit på funderingsstadiet. (prestationsångest)
Kram/ Liv

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-01-05 12:13:07

Du har all anledning att vara nöjd; din trädgård har blivit så himla fin! Vilket jobb du lade ner förra året, men så har det gett resultat också.

Trist med magsjuka IGEN... Hoppas du hittar krafterna snart igen. Ha en skön helg!

/Anna-Karin

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-01-05 17:09:29

Den där stenläggningen ska du verkligen vara jättestolt över. Så snyggt! Gillar också alla små "öar" med planteringar. Hoppas på fler bilder ur precis den här vinkeln för att få se förändringen under året.

Hoppas att du håller dig frisk under resten av året nu.

Kram!

Postat av: Helena's Hem o Trädgård

Publicerad 2013-01-05 19:48:35

Det räcker bra som sumering av året.
KRAM deån mig!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-01-06 16:14:19

Huga! De här magåkommorna är verkligen ett effektivt, men otrevligt sätt att uppfylla nyårslöften om att bli av med några onödiga kilon... Jag skulle bra mycket hellre jobba av mina kilon i trädgården istället för i badrummet...

Men nu gör vi 2013 till ett toppenår! Ser redan fram mot dina månadsbilder. Och hoppas på lika mycket trädgårdsinspiration som du bjöd på under 2012.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela