Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

En alunrot. Flera alunrötter. Eller?

Publicerad 2013-07-25 11:53:00 i Trädgård,

 
Den blekrosa marktäckande rosen 'The Fairy' blommar för fullt i entrérabatten på framsidan. Trots att jag inte skämmer bort plantorna med regelbunden vattning eller ansning av överblommade blommor kommer de fortsätta blomma ännu någon månad. Tåligare och mer lättskött ros får man leta efter! Kanske inte så konstigt att den därför ofta används i offentliga planteringar. Många gillar inte 'The Fairy' för att den är så vanlig, men i det här fallet är det väl bra att den är vanlig? Det borde ju vara ett tecken på att den är just lättskött och tålig. Så tänker jag...
 
 
Tidigare stod rosen tillsammans med lammöron och rudbeckia, men eftersom lammöronen mest blev yviga och rudbeckian kändes felplacerad har rosen nu enbart rödbladig alunrot 'Palace Purple'(?) som granne. Visserligen är alunrotsplantorna (för inte heter det väl alunrötterna?) inte så stora ännu men redan nu ser rabatten mer ordnad ut. 
 
 
Som fond hade rabatten tidigare fula, gröna soptunnor. Men efter tre år kom jag äntligen till skott och flätade ett pilstaket. Ännu ett alltså. Det där med pilflätning kommer bli ett beroende om jag inte passar mig. Nog dags att boka en tid hos sambon - psykologen...
 

Kommentarer

Postat av: Anna Vattenkannas Trädgård

Publicerad 2013-07-25 12:44:19

Visst är det så, tåliga, blomvilliga och vackra växter tycker många inte är lika "fina". OK, de kanske är vanliga men deras egenskaper blir ju inte sämre för det. Hellre rabatter med vanliga och pålitliga växter som din med The Fairy och alunrot än halvtaskiga med rariteter om jag får välja. och nä, inte heter det alunrötter :-)

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-07-25 13:08:49

Alunrot tillsammans med rosor funkar toppen! Har också den kombinationen på flera ställen här hemma. (Vad det heter i i plural undviker jag att svara på, hehe!)

Tänk att man kan göra något så fult som soptunnor så snyggt med lite pil! Du har blivit en riktig fena på det där, så strunta i psykologdiagnosen och keep going!

Ha det fint!
/Anna-Karin

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-25 22:23:11

Tror du har helt rätt i mycket! Fint blir det, så fortsätt du! Det finns säkert knasigare som behöver ett snack med mannen din än du ;)

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-25 22:42:43

Det där är så konstigt tycker jag, att vissa växter inte kan gillas för att de är så vanliga. Jag har också hört det resonemanget av en del. The Fairy har jag också och den är tacksam. Gillas!

Nej, alunrötter kan det väl inte heta??? Vissa växtnamn är svåra att böja :)

Kram

Postat av: Skullalundanna

Publicerad 2013-07-26 22:02:38

Jag tycker att det ser helt bedårande ut med dina "vanliga" rosor. Varför kämpa ihjäl sig med de svåra när det kan bli så här fint.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela