Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Glesbygdsromantik

Publicerad 2013-07-09 09:33:00 i Trädgård,

Gårdagen var nog varmaste dagen hittills. Det var en riktig pust-dag! Sådana dagar är "glöm inte att dricka" i princip det enda jag orkar tänka på. En tanke är tillräckligt liksom. Med tanke på den tanken var det kanske inte så konstigt att de flesta bilderna från gårdagens trädgårdsbesök hos Anna-Karin, Fröken Grön, visar vatten.
 
Jag ville helst svalka mitt såsiga huvud i den stora snäckskalsdammen, men det hade nog inte varit så uppskattat av tanten som redan sitter där, och kanske inte av ägarinnan heller. Men visst är de coola, tanterna hos Anna-Karin? 
 
Det var mitt första besök i Glesbygd, som Anna-Karin kallar det, och det var så kul att se allt i verkligheten! Alla loppisfynd och gröna (så klart) detaljer som jag tidigare bara sett på Anna-Karins blogg. Så många sköna, gröna rabatter. En del ordnade, färgkoordinerade och genomtänkta och en del lite vildare. Underbart och inspirerande! 
 
Med på utflykten var också Marina och Karin. Och Anna-Karins närmsta granne Jessica. Vilket trevligt gäng trädgårdsnördar! Efter rundturen i Anna-Karins trädgårdsidyll och fika med godaste ananaspajen ever traskade vi upp för backen till Jessicas stora trädgård. 
 
Jessica och hennes familj har inte haft den kuperade trädgården så länge men här finns planer. Brist på idéer är det ont om. Men redan nu finns det mycket fint att titta på som t.ex. gamla och krokiga äppelträd. 
 
Jessica har också fräckaste köksträdgården! Den är placerad på en stooor sula/platta av betong. Rufft och urbant. Fick tyvärr ingen bra bild på det, men tänk New York möter Glesbygd. Lätt att förstå vad jag menar va? Jasså inte...
 
Och här. Under det stora trädet ska det byggas en pool. Det kommer bli bra det! Själv kunde jag mest tänka på hur skönt det varit om den redan varit på plats. Vatten, vatten, vatten...
 
Det vilar allt ett romantiskt skimmer över Glesbygd där Anna-Karin och Jessica påtar i sina gröna och inspirerande trädgårdar. Innan vi åkte tillbaka till storstan (nåja...) hinkade jag snabbt i mig några glas vatten. Det är viktigt att fylla på vattendepåerna i värmen. Glöm inte det! 
 
Tack båda för att vi fick komma och hälsa på!

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-07-09 10:28:32

Tack själv, både för förträffligt sällskap och för de fina plantorna! Värmen igår har gjort att jag nästan känner mig dagen efter idag... Ser fram emot nästa träff, om inte förr så på Bäckaskog i augusti! Fast nu hittar du ju till "Glesbygd", så om du och gubben har vägarna förbi är ni alltid välkomna in på en fika!

Kram!
/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-09 13:05:14

Så fina bilder du fick på badtanterna. Jag går och tänker på de fina keramikprydnaderna idag medan jag gräver lite. Vill ha.

Kram och tack för trevligt sällskap under varma gårdagen.

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-09 13:48:35

Kul det var att se er alla igen igår! Ni är välkomna tillbaka igen närsomhelst. Kanske vi kör ett poolparty nästa år? Hihihi!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-07-10 13:07:51

Tyckte väl att tanten på första bilden såg bekant ut! Måste vara jätteroligt att se bloggträdgårdar på riktigt. Jag går och väntar på årets Öppen trädgård så jag ska få inspireras av andra.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela