Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Gult, gult, mera gult...

Publicerad 2013-07-29 14:41:36 i Trädgård,

Jobbet på baksidan av garaget går ooootroligt långsamt framåt på grund av värmeböljan som parkerat här i krokarna. I natt kom i alla fall en välbehövlig störtskur vilket inte var en dag (eller natt då) för sent! 
 
Torkan och värmen bekommer dock inte det gula penningbladet (Lysimachia nummularia) det minsta. Den fortsätter bre ut sig mellan plattorna. Helt enligt mina instruktioner. Bra jobbat! Växtligheten bakom garaget kommer mestadels att gå i gult. Jag har valt gult dels för att jag blir glad av gula blommor, men också för att gult är en fin kulör i det halvskuggiga läget. 
 
Redan nu har jag en del av växterna, men jag kommer troligen behöva komplettera framöver. Som marktäckare kommer det alltså att bli penningblad istället för gräsmatta. Jättedaggkåpa (Alchemilla Mollis) ska jag plantera flera av eftersom den också täcker marken. Snygg är den också!  
 
Höjden får höstrudbeckian (Rudbeckia laciniata var. hortensia), eller Gullboll, stå för. Just den här grenen har lagt sig ner men några grenar sträcker sig över taket och är säkert två och en halv meter höga. Maffigt! 
 
Bredvid komposten står en annan guling. Det är söta prydnadsbusken Kerrian (Kerria japonica). Både höstrudbeckian och kerrian trivs bäst i full sol, men än så länge verkar de gilla även ett halvskuggigt läge. 
 
När jag ser bilderna ser det onekligen gult ut, men jag kommer att komplettera med grönbladigt: hostor, gräs och klot. "Planen" ser riktigt bra ut - i alla fall i mitt huvud. Återstår att se om jag lyckas få till det även irl. 
 

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-07-29 16:18:27

Gult som solen, det lyser upp så fint!
Jag blir också glad av gult!
Kram Ulrika

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-07-29 19:07:15

så snyggt med penningbladet som snirklar in sig mellan plattorna. kommer att bli härligt där på din baksida. här har det äntligen börjat regna så smått. till sist. härligt att höra ljudet av regndroppar igen
kram åsa

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-29 19:30:13

Jag börjar också gilla gult så smått! Glädjensfärg sannerligen!

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-29 19:31:23

Förresten du kanske vill ha lite gul daglilja till bakom garaget? Jag har massor :)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela