Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Lön för mödan

Publicerad 2013-07-21 13:43:00 i Trädgård,

"Att rensa ogräs är som att bädda med rena lakan". Nåt liknande sa Claus Dalby i ett avsnitt av det danska trädgårdsprogrammet Drömträdgårdar och jag kan bara bara hålla med Claus! 
 
Arbetet med garagebaksidan har legat på is i helgen. Istället har trädgården fått sig en "översyn". Det har rensats ogräs, klippts och gödslats både i rabatter och på ytorna med marktäckare. Och faktiskt har jag skämt bort rabatterna med vatten. I vanliga fall vattnar jag i princip aldrig (knappt ens när det är nyplanterat - fy mig), men eftersom de nu fick gödning var det ett bra tillfälle att vattna. 
 
Äntligen börjar också slitet med marktäckare istället för gräs att ge lön för mödan. Nu går det sååå mycket snabbare att rensa eftersom det inte är så mycket bar mark som förra året. Nästa år kommer jag knappt behöva rensa alls - hoppas jag. Undras vad jag ska lägga all den tiden på?!?
 
På framsidan har perovskian 'Blue Spire' frösått sig. Frösått sig är så där lagom. Så där så man vill pyssla om istället för att reta sig på att småplantorna är överallt...
 
Det här är mamma Perovskia som i år är betydligt högre än i fjol. Det verkar som hon trivs i solen och värmen mellan de stora stenarna på framsidan. Inte mig emot - jag tokgillar perovskia. I bakgrunden ser du de stockrosorna som blommar i vitt och (nästan) svart. Trädet är ett japanskt prydnadskörsbär 'Royal Burgundy'. Och marktäckaren är rosenplister. 

Kommentarer

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-21 18:31:40

Tror minsann att jag ska ta med mig grannen min på en stadstripp snart med din fina trädgård som första stopp! Oj så det växer hos dig 👌

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela