Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

"Så länge"

Publicerad 2013-07-05 09:37:00 i Trädgård,

Här är den utlovade bilden på hur köksträdgården ser ut just nu. I lådan till vänster börjar en andra omgång av morötter, sallad och rädisor vara ätbara. Det är gott med egenodlat! Lådorna till höger är än så länge "bebislådor" för sticklingar och växter på vänt. I stora odlingslådan finns också det vinkorksprydda armeringsnätet där luktärtor klättrar. I stålkorgarna till vänster om stolarna står rabarberplantor som jag fick av snälla Lantloppan. Bakom stolarna är en avenbokshäck planterad som kommer ge lite rumskänsla när den lummat till sig. Tycker nog att en hel del hunnits med sedan i början av april, då köksträdgården såg ut så här.
 
 
Ska bara och så länge är nog de två fraser jag använder mest när det gäller trädgården. Vet att många känner igen sig i den första frasen. Eller hur? Jag ska bara rensa klart, jag ska bara gräva färdigt, jag ska bara klippa det sista...
 
Fras nummer två, så länge, använder jag för alla provisoriska lösningar (det blir en del). Jag gör så här så länge... Planen är sen att en permanent lösning ska göras inom om en dag eller två. Hur ofta tror du att det blir så?! Typ aldrig.
 
I köksträdgården har jag två så länge-aktiviteter. Dels ingången till köksträdgården där jag temporärt satte upp en båge av s.k. bistål bara för att se hur det blev. Så länge liksom. Det blev inte så bra som jag trott, men ändå är den kvar. Så länge. Kvar är även solcellsbelysningen SOLVINDEN från IKEA som lyser upp bågen på kvällen. Så länge...
 
Den andra så länge-aktiviteten är den fula gröna rabattkant i plast som nu avgränsar avenbokshäcken från gräsmattan. Istället för fulkanten ska så småningom en snygg stenkant avgränsa. Men så länge får fulkanten vara kvar.
 
Köksträdgården står under ett äppelträd och just nu ramlar massor med äppelkart ner från trädet. Med tanke på hur den här karten landade verkar det vara bra kraft i kartens "nerfärd". Karten sitter som en smäck. Så länge.   

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-07-05 10:45:50

Haha, "så länge" är ett väl fungerande begrepp här hemma också. Det brukar sedan övergå i ett annat begrepp: "Hemmablind".

Din lilla köksträdgård ser jättehärlig ut! Extra roligt att klicka sig bakåt i tid och se hur det såg ut tidigare. Det är så bra med de där förebilderna, för man glömmer så lätt hur mycket jobb man faktiskt har lagt ner. "Hemmablind", som sagt.

Ser fram emot vår "play date" på måndag!
Ska knåpa ihop en liten vägbeskrivning och maila ut i helgen, men det är inte så svårt att hitta hit.
Ha det fint så länge!

/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-05 20:13:20

"Ska bara" och "så länge" är väl jättebra fraser tycker jag. Den första använder jag absolut och den andra också en del.

Fint i trädgårdslandet och så bra med bebislandet.

Kram

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-07-08 22:15:28

Haha, ja det där känner jag igen. Både "skall bara" och "så länge". :-)

Så fint det blivit i köksträdgården!

/Mia

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-07-10 13:19:15

Ser jättefint och prydligt ut! Gör ju ingenting om så länge-aktiviteterna dröjer när du har det så där!

Jag använder mer "sen ska jag", ist för "ska bara" och "så länge". Provisoriska lösningar göra sig icke besväret här hemma. Men så får jag inte lika mycket gjort heller...

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela