Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Smultronbacken

Publicerad 2013-07-11 13:39:00 i Trädgård,

Smultronbacke! Håll med om att det är något romantiskt (apropå förra inlägget) över ordet? Vår smultronbacke är än så länge romantisk enbart till namnet. Det är inte ens en backe utan bara en jordhög i hörnet längst bort i trädgården, dolt bakom pergolan. Den här jordhögen är rester från det pågående projeketet gräva-bort-gräsmattan-bakom-garaget-för-att-ersätta-med-marktäckare. Bitarna av gräsmatta vänds upp och ner och täcks sedan med tidningar i flera lager. Överst lägger jag jord eller bara täckbark. Det beror på vad som ska växa på högen. Smultron är inte så kinkiga så de får nöja sig med täckbark.
 
I hörnet växer redan massor med goda smultron och planen är att plantorna ska fortsätta bre ut sig över jordhögen. Förlåt. Smultronbacken!
 
Kan det vara så enkelt att ett vackert namn på ett fult hörn gör att man gillar det lite mer? Jag hoppas det i alla fall.
 
Det här grävprojektet gör att vi är ett steg närmre målet att ta bort all gräsmatta. Gräsmattan i hörnet som nu täcks med upp och nervända gräsmattebitar "försvinner" och det gör också gräsmattan bakom garaget. Hej vad det går!

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-07-11 16:11:49

Oj, vad ni jobbar och sliter! Men smultron kan man aldrig få för många av. Gott!
Ulrika

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-07-11 17:05:16

Det ser väl varenda människa att det där är en smultronbacke! Ingen dum idé, hörrudu. Kanske jag också kan göra en smultronbacke av den där rishögen som ligger mellan ladan och komposten??
Kram från "Glesbygd"!
/Anna-Karin

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-07-11 21:44:45

Hjälp, vad lummigt det blivit hos dig, mot när jag var hos dig! Helt otroligt vilken skillnad några månader gör.

Smultronbacke låter helt fantastiskt. Själv har jag vilda smultron i min dunge. Jag hoppades att de skulle vilja ta för sig lite mer när jag röjde där, men det enda som hände var att kirskålen bredde ut sig ännu mer. Nåja, inte mycket att göra åt.

Kram!

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2013-07-12 00:00:00

Smultronbacken låter som hämtat från en Astrid lindgren-saga. Och smultron är ju så gott. Min tänkta löprunda i morse förvandlades till en-smultron-plockar-promenad i stället. Mindre svettigt och det kändes lyxigt med smultron till frukostfilen.

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-12 09:10:24

Här finns också smultron. Ronja äter dem alla. När vi gör omflyttningen här innebär det att en del av smultronen kommer växa i det som blir trädgårdsland. Där kommer vara inhägnat = smultronen till oss tvåbenta.

Kram

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-12 13:09:40

Fin fina smultron det där! Glömde ju visa dig vart de växer här nu. Alva äääälskar dem! Tack igen!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela