Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Stockrosrost

Publicerad 2013-07-03 15:57:00 i Trädgård,

Försök säga ordet i rubriken snabbt tio gånger i rad. Tungvrickande va? Ordet är ungefär lika svårt att säga som det är svårt att bli av med. Alltså rost på stockrosor. Rosten är en svampsjukdom som visar sig med gula prickar på bladen (du ser det på bladen i mitten). I år är angreppet betydligt mindre än tidigare år och stockrosorna växer så det knakar. Det tackar vi för! Just de här stockrosplantorna kommer alldeles snart att blomma med svarta och vita blommor. Det kommer att bli riktigt snyggt mot den nymålade fasaden som går i en ljusgrön kulör (NCS S 2005Y).  
 
Jag når inte ens upp till de högsta stjälkarna. Det är knappt sambon, som är 2 meter lång, gör det heller. Full fart uppåt alltså!
 
 
Några har frågat om "jag" finns på Instagram. Nej, jag gör ju inte det och i nuläget har jag heller inga planer på att skaffa ett konto där. Men kanske borde jag vara där? Vad säger du?! 

Kommentarer

Postat av: åsa

Publicerad 2013-07-03 16:29:58

ja, det tycker jag. att du ska skaffa ett instagramkonto dvs. mycket kul det där.
om stockrosrost tycker jag inte. men oj, vad dina växer. här hemma är de mer eller mindre rostiga och mer blygsamma i tillväxten.
kram

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-07-03 16:31:24

ja, det tycker jag. att du ska skaffa ett instagramkonto dvs. mycket kul det där.
om stockrosrost tycker jag inte. men oj, vad dina växer. här hemma är de mer eller mindre rostiga och mer blygsamma i tillväxten.
kram

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-03 17:03:37

Så fina stockrosor du har! Här har många en hel del rost men så brukar det vara. Jag bryr mig inte längre. En underbar blomma är det och idag har faktiskt den första börjat öppna sig.

Instagram eller ej? Jag har det och lägger en bild ibland. Ibland oftare ibland mindre ofta. Klart bättre än facebook enligt mig. Passar liksom mig bättre. Jag har det så att man måste skicka en förfrågan innan man kan följa mig. Då känner jag mig lagom "icke offentlig" liksom.

Kram

Postat av: Jessica

Publicerad 2013-07-03 19:00:11

Snygga stockrosor! O jag röstar ett fett JA till instagram, eller ig som vi nördar kallar det ;) ienbacke är helt klart värt att följa där :)

Postat av: Marie

Publicerad 2013-07-03 20:11:36

Bestämmer du sig för instagram så skriv ut vad du kallar dig!

Du tar väldigt fina bilder.. :)

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-07-04 14:37:10

Fina stockrosor! Mina har helt försvunnit. Sniglarna och rosten hjälptes åt där. :-(

Jag har inte Instagram. Tycker det räcker med facebook och bloggen. Tiden räcker inte till för mig...

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela