Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tacksam långblommare - allium

Publicerad 2013-07-13 10:57:00 i Trädgård,

Förra veckan klippte jag ner perenner som blommat över. Daggkåpa och salvia kan förhoppningsvis hinna blomma ännu en gång. Blommar för andra gången gör redan kantnepetan som klipptes ner tidigare i sommar. Den är så tacksam! Och alliumkloten lär komma åter nästa år igen. Även de är tacksamma.
 
Förrförra lördagen (mycket tillbakablickar nu) hade vi stor fest för sambon som fyllde 50. Han fick bl.a. buketter med allium i. Det andra som stod i buketten vissnade ner ganska fort men den här jätte-alliumen har fått stå kvar eftersom den aldrig "ger sig". Som sällskap fick den några stjälkar daggkåpa när jag var i klippartagen. 
 
Jag tittade till den i morse och nu börjar den ge med sig, men den höll sig fin i nästan två veckor. Snacka om långblommare! 
 
Idag är det vaaarmt. Inte ett moln på himlen och helt vindstilla. Toppen tycker många. Jag tycker mest att det är "otoppen" och är idag väldigt tacksam över att det finns något som heter skugga...

Kommentarer

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-07-14 09:49:06

Allium i alla dess former är så fina och bra, både i rabatt och i bukett. De jag fick av dig verkade trivas ganska bra, och några av dem blommade till och med. Jag rensade bort deras fröställningar för någon dag sedan. Nu hoppas jag att de återkommer nästa år så att jag kan säga: "Titta där är de fina alliumarna som jag fått av Tamara!"

Kram!

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2013-07-14 17:06:39

Flera av mina alliumlökar verkar ha gett upp i år för det kom inte alls lika många som det brukar. I höst blir det till att peta ner lite nya fräscha lökar för de är verkligen dekorativa när de sticker upp i rabatterna.

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-07-15 16:20:42

Härligt med tacksamma blommor! Både i vas och land.
Tro hur mina ser ut då jag kommer hem från semestern?
Ha det fint,
kram Sussi

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela