Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tankeverksamhet

Publicerad 2013-07-23 14:46:00 i Trädgård,

Pust! (Tropik)värmen vi har haft några dagar gör mig slö, trött och kolaseg i huvudet. Det är inte mycket jag orkar ta mig för utan jag inväntar mest svalare väder. Stranden är inte min grej, men det kan vara en rätt trevlig tillvaro hemmavid ändå. Många korsord och sudoku blir lösta. Bra böcker blir lästa. Många (men långsamma) tankar blir tänkta. De flesta tankar handlar om om framtida planer för trädgården. Så klart :)
 
Ogillar högsommarvärmen gör däremot inte solrosorna som nu står i full blom. De utslagna blommorna rör sig med solen under dagen. Heliotropism heter det när växter vänder sig mot - eller från - ljuset. Att ägna en eller några dagar åt trädgårdsfunderingar och kik på välsynkade solrosor på rad är ungefär vad jag mäktar med i denna värme. Pust på er...

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-07-23 16:07:29

Å pust på dig, från en annan del av Skåne!
Jag gillar faktiskt värmen, för den är en utomordentlig ursäkt för att man ska få lalla omkring och vara smått slö i kroppen och helt slut i skallen. Här görs det inte många knop...
/Anna-Karin

Postat av: Marina

Publicerad 2013-07-23 22:48:33

Stranden är ok ett par timmar någon dag då och då men inte heldagar och inte varje dag. Det gillar ingen av oss så det är ju bra. Skugga, böcker, saft, korsord...härligt!

Kram

Postat av: Anna

Publicerad 2013-07-23 23:33:06

Håller med dig man är en aningen seg och nästan svårt att ta tag i saker. Fast i kväll har jag fått gjort hur mycket som helst. Va roch grävde ner växter i trädgården till kl var tio och som jag njöt.

Kram Anna

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-07-23 23:40:56

Jag fördriver också mina dagar med annat än fysisk aktivitet. Att bära ut solstolen till skuggan under björken är ungefär så mycket jag orkat med idag.

Kram!

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-07-24 10:00:44

Pust! Solrosor vill inte hos mig... Men dina ser väldigt frodiga ut! Pust!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela