Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Körsbärsträd bara till prydnad?

Publicerad 2013-06-07 10:09:00 i Trädgård,

Det var "bra" att de tre catalpaträden inte klarade vintern. För så mycket bättre det blev med träden jag ersatte dem med! Tre japanska prydnadskörsbär. Just nu ser de så klart lite klena ut men till skillnad från catalporna, som planterades i oktober, har dessa god tid att etablera sig innan vintern kommer. 
 
Kolla in de två stockrosplantorna till höger (bakom det mellersta trädet). Vet inte om det syns så bra men bladmassan är gigantisk i år. Undras hur blomningen kommer att bli?
 
Som marktäckare under träden och längst fram mot gatan står rosenplister 'Beacon Silver'. På bilden är de på väg från "barnkammaren" till sin permanenta plats. Rosenplisterns grön/silvriga blad och rosa/lila blomning tror jag kommer stå i fin kontrast till körsbärsträdens mörkröda blad. 
 
Kolla bara så vackra bladen är! De japanska prydnadskörsbären, prunus serrulata, 'Royal Burgundy' är ett träd med vasformad krona som blir cirka 4 meter. Förutom de mörkröda bladen blommar de med stora dubbla rosa blommor samtidigt som bladen spricker ut på våren. Jag kommer nog att beskära träden så att de utvecklas mot en "bollform" istället för att bara skjuta i höjden. Så får det bli!

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-06-07 12:00:09

Åh, japanska prydnadskörsbärsträd är så fina. Har ett på väg till jobbet. När det blommar - då är det vår!!!
Ha en bra helg!
Ulrika

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-06-07 12:46:06

Vilka fina! Bladverket var ju super !
Du vet vad du pysslar med du ;)
Tack för värmande kramen,
Sussi

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-06-07 21:10:42

Jag finner inte ord för hur fint du gör det! *klappar händer*

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-06-10 22:59:50

Körsbärsblom är ju alltid vackert! Kommer att bli effektfullt med så mycket rosenplister på samma ställe. Snyggt med mycket av samma växt. Samtidigt finns det ju så många man vill ha plats för...

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela