Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rosafluffiga Constance Spry

Publicerad 2013-06-23 11:35:28 i Trädgård,

Tidigt i våras var jag orolig för att en av Constance Spry-rosorna inte klarat den tuffa vintern. Men nu blommar alla tre för fullt även om plantan i mitten fortfarande är aningens svagväxande jämfört med de andra. Och som de blommar! Hade jag tagit en bättre bild hade du förstått vad jag menar - nu får du nöja dig med den här ;)
 
På bilden ser du också mina växtstöd i armeringsjärn som jag skrev om för ett tag sedan. Varje obelisk är drygt två meter hög och kanske 50 cm i diameter. Nästa år hoppas jag att rosorna kämpat sig ända upp i toppen på växtstöden. Det kommer bli ursnyggt!
 
Det är svårt att inte älska den rosa rosen Constance Spry! Dels för dess stora, täta och fyllda blommor som vid knoppning är mörkare rosa och för att sen vid blomning övergå till ljusrosa. Och doften. Den doftar starkt och sniffvänligheten är stooor!
 
 
Blommar just nu gör också den här rosafluffiga pionen. Till utseendet påminner de om varandra. Rosen och pionen. Även den här doftar, men inte alls så starkt som Constance Spry. 
 
Den här pionen räddade jag undan grävskopan när vi skulle dränera, men jag har ingen aning om vad den heter eftersom den fanns här när vi köpte huset. Någon som vet?
 
Blommorna är 8-10 cm i diameter och doftar svagt. Stjälkarna är stadiga och behöver inte bindas upp utan håller sig upprätta utan stöd. Den här pionen hade nog passat att ha i en pionhäck. Kanske en idé att lägga i idébanken för framtida projekt...

Kommentarer

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-06-23 18:30:42

Fantastiska båda två! Rosen står högt upp på listan, pionen liknar den namnlöse jag har här hemma ;)

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-06-23 18:35:35

Som av en slump skriver jag också om rosor idag, men jag måste säga att din fröken Constance slår det mesta. Hon finns med på min önskelista VARJE år, men VARJE år så verkar det vara fler som tänker precis detsamma, för den är alltid slut där jag letar.

Obelisker svetsade på beställning låter också som en sak att avundas. Tror jag ska muta svetsprogrammet på min skola i höst, fast det egentligen är emot mina principer...

Ha det gott!
/Anna-Karin

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-06-23 20:28:50

En rosafluffig trädgård kan göra vem som helst avundsjuk. Rosor och pioner är vackra växter. Mycket vackra!
Kram Ulrika

Postat av: Marina

Publicerad 2013-06-23 21:34:05

Vilka fina bilder!
Den rosen har inte jag men jag gillar den och även ställningarna, mycket.

Kram

Postat av: Carina

Publicerad 2013-06-23 23:24:20

Härligt med doftande trädgårdar!

Postat av: Karin

Publicerad 2013-06-24 12:52:01

Constance Spry är ljuvlig. Varför har jag ingen sådan?! Skulle kanske planera för en riktig rosenrabatt någonstans. Hm, det tål att tänka på.

Kram!

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-06-24 23:21:27

Så vackra rosor! Vad jag också vill ha :) tror jag härmar dig på studs, med stöden också! Får nog ta en härdigare ros ;)
Så vackert i din trädgård!
Kram Sussi

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2013-06-25 13:03:18

Så vakcert och man kan nästan känna doften om man bara anastränger sig "lite".
Växtstöden är ju helt fantastiska i kombnation med rosorna. Vill också ha.... : )

Postat av: Helen

Publicerad 2013-07-02 08:14:22

Har också fina pioner i 3 nyanser. Men alltid när de blommar kommer ösregn och förstör blommorna i förtid. Rosen ser jättefin ut.

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela