Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Rotrekord?

Publicerad 2013-06-05 13:22:00 i Trädgård,

 
Jag tror banne mig jag slog personligt rot-rekord igår. Lyckades gräva upp en maskros med en 65 centimeter lång rot. Och detta med en vanlig trädgårdsspade dessutom. Jag hade inget "lyxigt" maskrosjärn eller maskrosupptagare till hjälp. 
 
Som du säkert vet är inte kruxet att få maskrosen ur jorden. Det svåra är att få med sig HELA roten upp! En kvarlämnad rotbit försvagar plantan men den dör inte. Sen är det omöjligt att värja sig mot de maskrosfrön som kommer till trädgården med vindens hjälp.
 
Men kriget mot maskrosorna har verkligen gett resultat. De är inte många nu. Och så är tanken att det ska förbli. 

Kommentarer

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-06-05 19:15:02

Grymt jobbat kompis!

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-06-05 21:10:30

Ja, det rekordet hoppas jag att du får behålla, hehe!
Å andra sidan slår jag nog alla rekord på kirskålolympiaden...

Gött med en ledig dag imorgon! Jag lyxar till det med semester på fredag också. Håller tummarna för bra trädgårdsväder! Kanske blir det en tur till Solhaga någon dag.

Må så gott!
/Anna-Karin

Postat av: Carina

Publicerad 2013-06-05 22:32:07

:)

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-06-06 12:34:33

Oj, den var inte dålig!
En mindre...
Tar gärna lite ormöga om du har över. Ska absolut "norrut" i sommar. Flera gånger. Om inte förr så ska jag till slottet i slutet av augusti (lagom till trädgårdsdagen).
Ha det bra!
Ulrika

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-06-10 22:55:54

Oj! Jag kan inte ens föreställa mig hur du bar dig åt för att få upp hela utan att den gick av. Jag hoppas på att maskrosens rötter till slut blir utmattade och ger upp om jag rycker upp bladen o det som följer med av roten. Din taktik verkar effektivare men betydligt jobbigare...

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela