Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Separationsångest?!

Publicerad 2013-06-17 10:06:00 i Trädgård,

Skulle nog vilja påstå att jag är en rensare av rang. Garderobs- och källarrensningar hör till en av de inomhussysslor jag tycker är kul. Och ogräsrensning kan ibland (inte alltid - men ibland) vara rena meditationen. Överhuvudtaget gillar jag sortering i alla dess former. Det är nog lite nördvarning på mig...
 
Utomhus kan jag däremot ibland ha svårt att skiljas från sånt som inte är planerat eller som inte riktigt "hör hemma" i trädgården. Nu menar jag inte ogräs för de har jag inte alls svårt att skiljas från. 
 
Däremot har jag svårt att bestämma mig angående dessa. Soffan som inte ryms inomhus och den frösådda röda vallmon. Jag både vill och inte vill ha dem kvar. Kan inte bestämma mig.
 
Soffan hamnade till slut i trädgården istället för på tippen. Förra året sådde jag sommarblommor i den och det verkar som de frösått sig för där är plantor på gång i alla fall. En rabarberplanta har jag också satt ner på test, men troligen är det för grunt för rötterna. Vi får väl se.
 
Vallmon då. Den spridningsvilliga. Tja, vad säger man. Den är vacker! Den är somrig! Den är helt enkelt svår att göra sig av med. 
 
Och snart blommar de här finingarna. Ljuvliga va? De lila är ju ÄNNU svårare att rensa bort än de röda trots att de kommer upp mellan plattorna i gångarna och på diverse andra "icke önskvärda" platser.
 
Jag har bestämt mig. Jag trotsar mitt sorterings/rensningsberoende och vänder bort blicken (tjuvkikar bara titt som tätt) en vecka eller två. Lagom tills dess att de har blommat över. Sen ryker de...

Kommentarer

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-06-17 14:44:59

Åhhh, vad fina de lila/rosa är. Förstår din separationsångest till fullo! Inte kan du bara kasta dem!?!
Du måste låta dem gå i frö, jag kan ta hand om och vårda fröerna till dig, de skulle passa så bra tillsammans med de mörklila & vita jag har här hemma!
Kram Ulrika

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-06-17 18:23:10

Vilka vackra vallmo! O soffan är hur fin som helst! Tänk fullt med taklök i den du ;)

Postat av: Marina

Publicerad 2013-06-17 21:19:37

Läser och tänker att jag nog är lite likadan. Sorterar gärna, rensar, organiserar...men ute har jag lite svårt att ta bort mina slitna gamla utemöbler och även självsådda plantor. Ibland i alla fall men inte alltid.

Kram

Postat av: AnnaHelena

Publicerad 2013-06-17 22:53:15

Jo, så är det ju. Kanske för att växterna är levande och nästan lite "besjälade". Lättare att göra sig av med gamla grejer än något som vill leva...
Tycker att dina "vallmor" är jättefina! Och soffan med!

kram // AH

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-06-18 01:07:35

Klart vallmon ska vara kvar! Rött är ju dessutom fasligt snyggt ihop med turkos/blått som soffan!

Och de där rosa och lila finingarna har jag fantiserat om i vinter. Köpte egna vallmo-rötter på trädgårdsmässan, men de ser inte särskilt vallmoiga ut än...

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela