Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Tältläger

Publicerad 2013-06-09 23:00:00 i Trädgård,

Så där ja. Då var projektet måla huset igång. Som jag har längtat. Eller inte. Visserligen är det kul att måla. Men ett helt hus. Nja...
 
Vi bytte från stående till liggande panel i våras. Panelen var grundmålad så det är egentligen bara att tuta och köra. Det är rena lyxen att slippa skrapa och rengöra INNAN man kan börja måla. Att vi sen sparar en bra slant genom att göra jobbet själv känns ju inte heller helt fel.
 
På bilden hade jag bara en liten bit kvar på några brädor när solen helt plötsligt började tokskina. Ihhh, lite panik. För om det är något jag fått itutat mig, förutom att ha mycket färg på penseln, är det att aldrig-aldrig måla i solsken. Men den här "snygga" lösningen gav skugga åt de omålade brädorna så jag kunde måla klart. 
 
Färgen vi använder är Beckers Perfekt Akrylat i kulören NCS S 2005Y (syns under det prickiga parasollet - eller här). Till karmar och foder har vi valt kuören "Utevit". Snyggt som attan blir det!

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-06-10 06:14:23

Kan bara hålla med, - snyggt som attan blir det!
Visst drar nyansen lite åt grönt? Nästan så att jag blir avundsjuk, hehe!

Nu drar vi igång en ny arbetsvecka, iallafall jag. Känner mig lagom frånkopplad efter 4 dagars långledighet. Undrar om trädgården klarar sig utan mig idag?

Må gott!
/Anna-Karin

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-06-10 21:46:47

Det kommer ju bli hur bra som helst. Skönt att ha det grundmålat, skrapa och rengöra är ju bara hur tråkigt som helst.
Själv har jag ett STORT projekt som ska genomföras på mitt hus i slutet av sommaren. Men jag har lejt bort hela rasket. Superskönt. Men smakar det, så kostar det!

Kram!

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela