Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nästan som ett nytt hus

Publicerad 2013-03-13 13:09:00 i Trädgård,

Nu skiter jag i influensa och att våren hastigt och (o)lustigt backade några steg. Istället tänker jag framåt och har precis bokat hantverkare för fasadbyte. Vi påbörjade arbetet i fjol i samband med att vi la nytt tak och nu är det alltså dags för färdigställande av de sidor som fortfarande har stående panel. Snart kommer spruckna brädor, taskigt underarbete, olika(?) kulörer och temporära fulfixar som på bilden ovan vara ett minne blott!
 
Hantverkarna har lovat att de ska vara klara med bytet innan första maj. Sen har jag alltså hela sommaren på mig att måla. För måla, det "måste" jag göra själv. Den liggande panelen ska målas i kulören NCS S 2005Y (bilden) och foder och karmar strykas med Beckers Utevit. 
 
Det känns skönt att ha åtminstone ett av sommarens projekt bokat. Sen återstår ju den lilla detaljen med att få det klart. Men jag hoppas det här blir en sommar med mycket snack OCH mycket verkstad...

Kommentarer

Postat av: Stina

Publicerad 2013-03-13 14:17:57

Vilken inspirerande blogg! Alltid trevligt med nya hus och trädgårdsprojekt!

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-03-13 19:04:16

Det blir ju verkligen som ett nytt hus.
Skönt att veta vad man ska göra hela sommaren, vore ju heltrist att inte ha något planerat;-)
Kram Ulrika

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-03-13 19:15:00

Du, jag måste berömma er för valet av kulör på fasaden. Den är verkligen helt perfekt! Och det blir vansinnigt snyggt med liggande panel.

Att måla själv är förvisso ett rejält projekt, men ändå rätt kul samtidigt. Och föreställ dig hur fint väder det ska bli varje dag i sommar och hur du kan stå där och måla i bikini och bli brun som en pepparkaka samtidigt! ;-)

Må så gott!
/Anna-Karin

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2013-03-13 19:16:43

Vaaa? Menar du att du är en av dom där vanliga dödliga som inte kan ta in hantverkare på rubbet???!! :)))))

Postat av: Anna

Publicerad 2013-03-13 23:20:16

Det kommer bli super snyggt och så härligt att få bli klara. Här ska det också målas panel men jag har bara en liten bit kvar som inte blev gjort förra sommaren.
Hoppas du har det bra. Kram Anna

Postat av: Carina

Publicerad 2013-03-14 19:54:26

Fniss, ja det är ju bara den lilla detaljen det....

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela