Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Säsongsbyte

Publicerad 2013-03-08 15:04:00 i Trädgård,

Enligt SMHI kom våren hit till Kristianstad redan förrförra veckan. Tänk va? Nu känns allt så mycket lättare! Lite sol, lite värme och dagar som blir ljusare och ljusare. Jäpp. Jag är glad och redo!
 
I tisdags var det dags att inviga den nya säsongen. Snöskyffeln förpassades till ett hörn i förrådet och istället fick krattan komma ut i vårsolen. Här skulle krattas singelgång! Inte för att det behövdes. Nej, det här var enbart en aktivitet för att få höra "krasljudet" som för mig är ett tecken på att våren är här. 
 
Vid krattandet såg jag vissa saker som dolts av snön under vintern. Som t.ex. en entrétrappa som börjat vittra sönder. Lite googlande visar att lagning av en betongtrappa i detta skick inte är att föredra. Rekommendationerna som ges är istället att låta göra en ny trappa. Ok. Allt som står på nätet är ju inte sant, men jag suckar ändå högt när jag läser det. Det enda jag vill gjuta i betong är fågelbad eller trampstenar. Punkt!
 
Jag trodde jag var redo för våren. Men det var jag nog inte för senare på tisdagskvällen fick jag feber och influensa. Har legat däckad tills idag. Vet inte om det var vårluften eller trapph-tet som gjorde mig sjuk... 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-03-08 15:18:33

Vittrande betongtrappa och influensa som inte ger sig, - ditt blogginlägg kunde mycket väl ha varit mitt eget, Tamara.
Som av en händelse har vi en murare som kommer och tittar redan i helgen. Influensan får vi hoppas flyger sin kos på eget bevåg.
Happy Friday!
/Anna-Karin

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-03-08 17:36:51

Usch, att vara sjuk är inte kul. Kanske lite "tur" att det inte är vår på riktigt ännu, då.
Krya på dig, så du blir redo för våren när den nu kommer!
Kram!

Postat av: Marina

Publicerad 2013-03-08 19:47:42

Influensa - inte kul. Hoppas du kan njuta av helgen ändå.

Vi hade två trappor som vittrade sönder här. Nu är den ena inbyggd under trädäcket (jättejobbigt att riva) och den andra är utbytt mot en trätrappa. Jag hörde idag att betong har en livslängd på 50 år sen vittrar den sönder.
Hoppas ni kommer på en bra lösning.

Kram i blåsvädret

Postat av: kajsa

Publicerad 2013-03-13 10:19:28

Visst är det härligt med vårkras och sol...och så kom ett litt bakslag, men snart, snart är våren här på riktigt & då ska jag ta fram krattan och räfsa som bara den

kram kajsa

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela