Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

The only way is down. Eller?

Publicerad 2013-03-19 12:04:00 i Trädgård,

Jahaja! Det som såg så lovande ut för en dryg vecka sedan ser nu ut så här. Inte speciellt upplyftande va? Det är andra året jag testar frösådd och mina erfarenheter i ämnet är inte jättestora, men efter lite googlande förstår jag att anledningen till förödelsen kan vara sorgmyggor. Du hör ju själv hur sorgligt det låter.
 
Visserligen har jag bara sett en mygga men det är larverna (som gömmer sig under jordytan) som är boven i dramat. Nu vet jag inte om det hjälper, men jag har gjort ett räddningsförsök. "Skakat" av all gammal jord, rengjort krukorna, bytt till ny (färsk) jord, vattnat måttligt och peppat plantorna med glada tillrop. Speciellt det sista tror jag kan hjälpa ;)
 
Jag har även placerat ut en skål med vatten, diskmedel och ättika. Det ska tydligen vara mumma för myggorna som glatt hoppar i skålen och drunknar. Man kan ju alltid hoppas.
 
Alltså. Någon som vet om mitt räddningsförsök var helt onödigt?
Brutal ärlighet är helt ok...

Kommentarer

Postat av: Marina

Publicerad 2013-03-19 18:33:28

Ojoj, det där ser ju inte kul ut. Sorgmyggor skulle det nog kunna vara men jag vet inte om det kan vara något annat också. Hoppas några småttingar klarar sig.

Kram

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-03-20 11:30:29

Ja ingen aning om hur det ska gå, men värt ett försök måste det ju vara :) lycka till!
Vilken härlig header du gjort, vad jag gillar svart prickiga tapeten!
Kram Sussi

Postat av: kajsa

Publicerad 2013-03-20 11:35:05

Åh, vad trist. Hoppas dina räddningsförsök hjälper, annars är det upp i sadeln igen

kram kajsa

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-03-20 17:59:44

Jag har hittills aldrig lyckats med en frösådd så jag låter bli att komma med råd nu... Men i år ska det bli ändring! Här ska planteras fröer i mängder. Och om du kan vänta till nästa år så kan jag säkert komma med många experttips... ;)

Kram

Postat av: anna

Publicerad 2013-03-20 23:20:55

Jag fick ett tips en gång att sticka ner obrända svaveltändstickor i jorden. Hade dock ingen större tur den gången, men du kanske lyckas bättre:)
kram anna

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-03-21 08:51:30

Så trist! Det där har jag råkat ut för också. Jag slängde och sådde nytt...

Hoppas dina livräddningsförsök funkar!

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela