Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

En till som gett upp

Publicerad 2013-05-23 14:02:00 i Trädgård,

 
Ser du det friska blåregnet som klättrar på pergolastolpen? Nähä. Det gör inte jag heller.
 
Fråga mig inte hur det gått till, men jag har helt missat att kolla blåregnet i vår. Det var först igår när jag skulle sätta upp solcellslamporna på pergolan som jag noterade att även vårt blåregn ser ut som ett skelett. Först alltså de tre trumpetträden jag skrev om i förra inlägget och nu blåregnet. Och jag som i mitten av mars skröt jag över hur flitigt jag vattnat blåregnet och hur väl det svarat på vattningen. Tji fick jag.
 
Ok, det är "bara lite grönt" som gett upp, men det känns segt just nu. Framförallt vad gäller blåregnet. R.I.P. kära blåregn. Suckar...
 
 
 
Som tur är finns det annat att glädjas åt i trädgården.T.ex. tulpanerna 'Spring Green' som vid blomningen går från att vara elfenbensfärgade till vita allteftersom dagarna går. De här finns definitivt på köp-mer-av-listan. 

Kommentarer

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-05-23 19:47:15

Blåregn är skitsvårt (excuse my French...), det fryser ner här varje år också. Sen kommer det nytt grönt nerifrån roten som växer till sig lite lagom fjuttigt, och sen är det samma visa nästa vår igen. Suck...

Hur som helst, så hoppas jag att du får en fin start på helgen som kommer. Kram från "Skånes Norrland"!

/Anna-Karin

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-05-23 21:54:02

Släpper en tår för ditt blåregn, det skulle ju bli sååå fint där ju... Synd att de i te säljs fler blåregn heller.. Attans ;)

Postat av: Anna

Publicerad 2013-05-23 22:54:01

Det har verkligen varit en tråkig vinter som tagit död på så mycket vackert. Min mamma har två blå regn som har mång herrans år på nacken och även dom har tagit skada, något litet liv eller väldigt sena.

Kram Anna

Postat av: Carina

Publicerad 2013-05-24 15:56:56

Åh, blåregn som man gör allt för att hålla vid liv....hade ett på mitt förrförra ställle, men har ingen aning om ifall de skött det...men du har ju snygga och läckra tulpaner iallafall...det är mer än vad jag kan skryta med...
Ha en skön helg.
Kram

Postat av: Marina

Publicerad 2013-05-24 20:45:06

Vårt blåregn har inte heller visat mycket till liv men lite inbillar jag mig ändå att där är. Vi får se...

Kram o hälsa grattis till sambon!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-05-27 22:23:50

Men så tråkigt! Den som skulle bli så vacker. Ge inte upp! Klart du ska ha ett blåregn där.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela