Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Femtio gånger två

Publicerad 2013-05-25 10:11:00 i Allt och inget, Trädgård,

 
Nu har det hänt igen. Jag har fyndat på Netto. På handlarlistan stod vaniljsocker, yoghurt och bröd, men förutom det kom jag hem med tre fejk-tubtrugs för 25 kronor styck. De här lättburna och färgglada plasthinkarna är perfekta att ha i trädgården tycker jag! Till ogräs, till vatten, till plantor som väntar på att planteras, till jord...
 
På köpet (nåja) fick jag två klematis för 50 kronor.Det var en mörklila 'Jackmanii' och en rosa ´Hagley Hybrid´. Just nu ser de inte mycket ut för världen, men för 50 kronor är det värt att chansa tycker jag. De här båda klematisen hör till den sena storblommiga gruppen. Min förhoppning är att de kommer att blomma samtidigt i den obelisk där de nu står planterade. 
  
 
 
Femtio år, inte kronor, är vad min sambo fyller imorgon söndag. Hipp, hipp HURRA vännen!
 
Igår var det en trevlig artikel om sambon i Kristianstadsbladet. Måste säga att jag är imponerad över att han nämnde kantnepetan och trädgården ;) 
 
På bilden håller sambon tungan rätt i mun när han öppnar ett blommogram från sina gamla kollegor. I paketet fanns en supersnygg röd slingerväxt. Är det någon som vet vad den heter? Kanske inte så lätt att se eftersom fotografen (jag) råkade få med väldigt mycket vit påse... 
 
 
Idag kommer ännu ett födelsedagsbarn hit och det är min syster som kommer med tåget från Norrland. Även hon fyller år imorgon. Grattis till dig med syster-yster!
 
För mig som har svårt att komma ihåg t.o.m. min egen födelsedag är det praktiskt att både sambon och syster fyller år på samma dag. Det blir liksom en dag mindre att hålla reda på.

Kommentarer

Postat av: Anna Vattenkannas Trädgård

Publicerad 2013-05-25 15:51:44

Snygg blomma, det ser ut som någon sorts mandevilla. Du får googla och se om det kan vara en sån.

Kram

Postat av: AnnaHelena

Publicerad 2013-05-25 16:37:15

Heja Netto! :-)
Jag har också fyndat där ibland.
Grattis till din femtio-åring! Är också imponerad av Kantnepeta-kommentaren! :-)

Kram // AH

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-05-25 19:08:35

Dipladenia? Blir han 50? Du måste ha skrivit fel nu va? 40 kan jag kanske gå med på... *tappar hakan*

Postat av: Marina

Publicerad 2013-05-25 19:34:26

Vilka fynd du gjort! Jag har nog aldrig ens varit i den affären.

Smidigt med samma födelsedag. I alla fall om man inte är barn längre. Barn brukar ju vilja ha sin egen dag.

Kram

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-05-25 21:08:30

Nämen, jag var också på Netto igår (Osby) men inte katten hade de så där fina saker! Jag fullkomligt äääälskar mina tubtrugs och hävdar att det är mitt allra bästa redskap i trädgården. Hade gärna köpt på mig några till, allra helst för 25 kronor...
Grattis till sambo och syster! Hoppas ni får ett härligt kalas imorgon.
/Anna-Karin

Postat av: Carina

Publicerad 2013-05-25 23:38:45

Själv brukar jag aldrig gå op Netto, har blivit så gruvligt besviken varenda gång, tycker inte de har någonting, men du verkar ju ha turen med dig, sådana där prylar och växter hade jag också gladeligen köpt, och kanske ännu fler, hihi.....ja, så får man väl säga "GRATTIS" till sambon också då, ja även till söstra di.
Ha en fortsatt skön helg.
Kram Carina

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-05-26 17:53:09

Grattis!
Till både dig (för dina fina fynd), sambon och systern!
Hoppas ni haft en bra dag, även om det regnat ordentligt.
Kram Ulrika

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-05-26 19:43:57

Åh, jag vill också ha ett Netto nära. Grattis till klematisfynden! Och grattis till sambon som fått en så fin Bägarranka. :-)

/Mia

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2013-05-26 22:39:45

Sambon? Ser ju ut som om det är Jack Nicholson som står o suktar över blomsterpåsen!! Har just tagit död på en likadan och den kallade jag Mandevilla....(alltså, nu menade jag växten, för Guds skull!!)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela