Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Fyra dagar i Madrid

Publicerad 2013-05-17 22:52:00 i Allt och inget,

 
Madrid ja - där spenderade vi en långhelg förra veckan. Varje år åker vi med sambons syskon (fem stycken) och deras respektive till en huvudstad i Europa. Med på resorna är även sambons mor - den pigga 86-åringen du ser på bilden. Vi tar oftast en hoppa-på-hoppa-av-busstur dag ett för att det är ett bra sätt att få överblick över staden. Nu skulle det kanske passa med en beskrivning av historiska byggnader och Madrids historia, men eftersom jag varken är intresserad eller lägger sånt på minnet så skippar vi det.  
 
 
 
Den här byggnaden har säkert en intressant historia, men mitt fokus var på den såpbubble-"blåsande" farbrorn. Han var mer intressant att titta på. Det var jag inte ensam om att tycka...
 
 
  
Det var strålande sol och vaaarmt hela tiden. Madridborna tyckte säker att det var småsvalt men vi nordbor klädde av oss och lapade sol. Iaf vissa av oss, själv gillar jag ju skuggan och kletade in mig med solskyddsfaktor typ hela tiden. Sambon tycker jag är jobbig som ska smörja in honom också. Behöver jag säga att flera av de som inte använde solskydd blev röda som kräftor. Dock varken sambon och jag!  
 
Vet inte vad tjommen på bilden smort in sig och sina kläder med, men det är knappast solskyddsfaktor. Inte verkade han heller minsta störd av värmen. Han satt snällt på sin stol i den gassande solen och hoppades få allmosor från oss turister. Hmm. Jag är glad att jag inte har ett sånt "jobb" ;)
 
 
 
Från utsiktstornet på Palacio de Cibeles fick vi en fantastisk vy över Madrid. Roligast var att precis när vi var uppe i tornet stängdes gatorna nedanför av. Detta för att alla Madrids Harley-Davidson-hojar åkte kortege genom staden. Maffigt. Både att se, höra och lukta. 
 
 
 
Även om Madrid är en stor stad är det gångavstånd till de flesta sevärdheter så ta med fotvänliga skor! Enda gången vi åkte metron var faktiskt när vi skulle ta oss från och till flygplatsen. 
 
Som du vet är det viktigt att dricka mycket när det är varmt ute och om man tröttnar på vatten kan du alltid svalka dig med en sangria - eller två. Både svalkande och gott!
 
 
 
I princip hela sista dagen spenderade vi i den stora Retiroparken (Los Jardines del Buen Retiro). Parken är en oas mitt i Madrid och vi hade en härlig dag här. I parken finns bl.a. en konstgjord sjö. Man kan inte bada i den, men väl hyra en roddbåt och ro runt i. Man kan också, som jag gjorde, gå och titta och sniffa på alla rosor i den fantastiska rosträdgården som finns i parken. 
 
Det här var en kort sammanfattning av våra dagar. Summa summarun. Madrid är en härlig stad som jag absolut skulle kunna besöka igen! 

Kommentarer

Postat av: The Rosegarden in Malevik

Publicerad 2013-05-19 12:08:58

Ååååååååååå vad ni verkar att ha de bra.......
sniffa på rosorna verkar ok :)
å missa nu inte.....

BLOGGPARTYT fortsätter....

VÄLKOMMEN
Håkan

Postat av: Fröken Grön

Publicerad 2013-05-19 20:05:30

Vilken härlig familjetradition! Kan tänka mig att ni är världens gäng om din sambo har fem syskon och de alla har egna familjer. Jag har aldrig varit på fastlandet i Spanien, men kan absolut tänka mig att göra en resa till Madrid.

Annars hade vi ju faktiskt rena medelhavsklimatet här hemma igår, - vilken dag det blev! Nästan tur att det har regnat idag, så att trädgården inte torkar upp helt.

Ha en fortsatt fin söndagkväll!
/Anna-Karin

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2013-05-20 13:50:20

Madrid har jag aldrig varit i. Ser väldigt fint ut. Själv ska jag med föräldrar och svärföräldrar till Rom i oktober. Vi kanske får starta en egen tradition med olika städer....

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-05-27 22:12:48

Låter som en härlig resa! Och vilken bra tradition! Vi åker på alldeles för få weekendresor. Men om man har en sådan tradition blir det ju helt säkert av.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela