Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Gult är inte fult

Publicerad 2013-05-19 22:26:00 i Trädgård,

 
Jag hade sett fram emot en heldag i trädgården idag, men eftersom vädergudarna kom med ösregn blev det inte mycket av den aktiviteten. Fast vid tretiden, när regnet gett sig av, var det perfekt väderläge för snigeljakt. Jag har börjat lära mig var de håller till, de där slemmiga typerna, och numera har jag en fast runda där jag letar. Ser jag en mördarsnigel blir det ett snabbt klipp med sekatören och ner med gegget i en plastpåse. 
 
Bl.a. gillar sniglarna att hålla till i gullvivemattan bakom pergolan. Gullvivorna frösår sig friskt här och brer ut sig mer och mer. Inte mig emot eftersom gullvivorna är fina även när de blommat ut. Jag hjälper dem (gullvivorna alltså - inte sniglarna) på traven genom att ta bort gräset allteftersom mattan blir bredare. 
 
 
 
Det är när jag går runt på snigelrundan som det slår mig att jag gillar det gula i trädgården mer och mer. Är det tantvarning på det?! Eller är jag bara före min tid? Kanske är gult nästa trendfärg ;) 
 
Gullvivorna finns inte bara bakom pergolan. De har frösått sig i några rabatter också. Bl.a. i skuggrabatten, men där får de vara kvar trots att de snart kommer att vara täckta av strutbräken, funkia och daggkåpa. Den senare har ju gula blommor även den. 
 
 
 
Men vad har hänt här då? Daggkåpa och förgätmigej som parat sig.
Fastän det inte är gult så blev det inte fult ;)

Kommentarer

Postat av: Millan

Publicerad 2013-05-19 22:53:43

Daggkåpan är vacker i regn och gula blommor har jag med börjat vänja mig vid, men inte mer.
Ha det gott!

Postat av: Carina

Publicerad 2013-05-19 23:01:00

Hihi, jag vet....du är svensk! Gult och blått...fniss...

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-05-20 05:49:42

Ytterligare en som sällar sig till sällskapet av "börjar gilla gult mer o mer"... Vilken tur för någon har gillat gult i den här trädgården innan. Det skänker en värme till allt det andra tycker jag efter mycket eftertanke ;)

Postat av: Ulrika

Publicerad 2013-05-20 12:54:20

Absolut tantvarning på att gilla gult!
Jag gör det också, mer och mer. Gult är solens färg! Härligt med spegling av solens lite varstans i trädgården.
Kram från tant Ulrika

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-05-20 19:32:43

Jag brukar också säga att gult är fult men ändå har jag några gula blommor som jag gillar. Gullvivor är ju jättevackra! Kram
/Liv

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-05-21 08:28:14

Här trivs gullvivorna också. Blir fler och fler för varje år...

Synd att du missade körsbärsblommen, men ni verkar ju haft några härliga dagar i Madrid. :-)

/Mia

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela