Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Hökarängen

Publicerad 2013-05-28 22:09:34 i Trädgård,

 
Givmilda sambon har "gett bort" några av våra trädgårdsrum till sina vänner. Eller snarare vill han döpa olika delar av våra trädgård efter våra nära och kära. På så sätt har vi dem ju, just nära. Det här snygga(?) rummet erbjöds Sunkan - a.k.a. 08:an - sommaren 2011. Märkligt nog tackade han ja! Jag vet fortfarande inte om han inte vågade tacka nej eller om han faktiskt kunde se en bild framför sig hur hans alldeles egna "place" skulle kunna se ut när det var färdigt. Och han döpte om det till Hökarängen! 
 
 
 
Idag tvingade jag min (totalt trädgårdsointresserade syster) att ägna några timmar åt trädgårdsarbete. Ingen har väl dött av lite frisk luft och hårt arbete tänker jag.
 
Förutom att vi planterat en avenbokshäck vid trädäcket har vi satt upp bambumattan vid Hökarängen. Bambumattan (eller bambuväggen) är tänkt att vara både en fond för rummet och ett insynsskydd mot grannen. Tanken är också att jag ska plantera något som klättrar. Då blir det ju helt plötsligt en spaljé i bambu.
 
Som du ser har det hänt en del sedan hösten 2011: 
- Gräsmattan (eller vad man skulle kalla det) har grävts bort.
- Den bortgrävda gräsmattan vändes upp och ner och blev till en kulle till vänster om korgstolen. Här har jag planterat de marktäckande rosorna 'White The Fairy' tillsammans med klematisen 'Arabella'. Även den marktäckande. 
- Till höger om bambumattan finns en thujahäck på tillväxt.
- Framför thujahäcken har jag planterat en skuggrabatt med bl.a. ormöga, vita rosor, vit stjärnflocka, diverse funkior, ormbunkar och några buxbom- och järneksklot. 
- Bakom korgstolen står ett smalbladigt elefantgräs på väg upp. 
- Sist men inte minst. Hela den bruna ytan (täckbark) håller sakta men säkert att täckas av den vita marktäckande myskmadran.  
 
I sambons avtal ingår också att vännerna får önska vilka växter de vill ha i sitt rum. Just den biten känns väl så där tycker jag - man vill ju helst välja sina växter själv ;) Men Sunkans växtönskning var inget jag hade några invändningar emot. Röda pelargoner och blå lobelia. Det ska han få. Dessa kommer med piffet som ska göras här innan jag är klar. Om man nu någonsin blir klar i ett trädgårdsrum...  
 
 
 
Så här ser bambumattan ut på nära håll. Mattorna är köpta på Rusta och de är likadana som jag använt till väggar i pergolan. Bambumattan är robust och hållbar och inte så fladdrig som t.ex. mattor av vass kan vara. Den här mattan mörknar också med tiden och blir då, i mitt tycke, mycket snyggare. Jämför med mattan i pergolan på mellanbilden.

Kommentarer

Postat av: Millan

Publicerad 2013-05-28 22:42:42

Kul att döpa efter vänner, jag hade namn på mina rabatter i andra huset här har det inte blivit av än.
Ha det gott!
Kram

Postat av: Carina

Publicerad 2013-05-28 23:57:02

Kul att döpa "rummen" efter vänner och att det var sambon som kom på det....och rätt vågat att låta namngivarna bestämma sorter....

Postat av: Anna Vattenkannas Trädgård

Publicerad 2013-05-29 08:13:52

Kul idé med vänträdgårdar! den där mattan från Rusta har jag också på ett par ställen. Är jättenöjd med den!

Kram

Postat av: Åsa

Publicerad 2013-05-29 09:36:11

jag tycker sunkan fått ett riktigt fint rum minsann! du kanske ska ha en liten följetong här på bloggen där era vänner får posera i sina rum (i er trädgård) ;-) och berätta om sina växtönskemål och tankar och känslor kring "sin" del i er trädgård.
kram

Postat av: Marina

Publicerad 2013-05-29 20:21:52

Vilken kul idé!
Jag har namn på mina rabatter men det är namn som väger något om platsen, formen...Ja,alla utom den som heter G. Från början namngav jag dem med a, b, c...Bara G hänger kvar och jag vet själv inte varför.

Kram

Postat av: Jessica, grannen

Publicerad 2013-05-29 22:30:30

You crazy woman! Så fint det blir! *Klapparihändernaochhopparjämfota*

Postat av: skullalundanna

Publicerad 2013-05-30 16:05:01

Vilket trevligt sätt att "hedra" sina vänner på.

Postat av: Trädgårdstoken

Publicerad 2013-05-30 16:34:40

Vilken kul idé! Och så fint det blivit. Jag vill absolut se Sunkan posera i sitt Hökarängen. :-)

Den snygga bambumattan fick det genast att börja snurra i mitt huvud, var?var?var? kan jag ha en sådan? Får bli en sväng till Rusta i helgen. :-)

/Mia

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-06-10 22:48:41

Blir ju jättebra det där! Vilken tur era vänner har! Vem skulle inte vilja ha en del av er trädgård?!

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela