Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Inget trumpetande i år?

Publicerad 2013-05-21 18:22:00 i Trädgård,

 
Nja, inte ser det speciellt lovande ut för de tre catalpaträden (trumpetträden) på framsidan. Det ser inte ut att vara mycket liv i något av dem. Skeletträd kanske vore ett bättre namn.
 
 
På kronorna, som är ympade, ser jag nada-inget-noll grönt. De ser verkligen stendöda ut men en del av grenarna är aningens mjuka. På stammarna däremot har det kommit gröna skott på alla tre träden. 
 
Funderar på att näringsbomba och tokvattna för att se om det är liv i dem. Annars är det väl bara att skicka träden vidare till trädhimlen...
 
Min erfarenhet av plantskolor är att de ersätter för träd/växter som inte klarar vintern (såvida växten är rätt "skött" och står i rätt växtzon). Jag har fått ersättning vid tre tillfällen när detta har hänt. Men inte denna gång - då plantskolan hävdar att de inte rår för den stränga vintern. Det gör de visserligen inte, men träden ska vara härdiga i zon 1-2. Vilken är din erfarenhet? Har du fått ersättning för träd som inte klarat vintern? 

Kommentarer

Postat av: Gardenhouse

Publicerad 2013-05-22 09:25:54

Men hallå där vilken trevlig tradition ni har på sambons syskon sida! Så kul och trevligt det låter på alla sätt och vis :)
Vackra gullvivor i mängd, gult är ju så vår vackert.
Trist med träden...har nog samma erfarenhet som du vad det gäller garantin, tyvärr.
Därför köper jag helst zon med marginal uppåt ;)

Sv- sonen med familj köpte vårat hus, det han är uppvuxen i. Så till för snart en vecka sedan var det min altan. Nu är det deras.
Vi tyckte huset var för stort på två, så vi flyttade till det mindre grannhuset. Men i år har Peppson lovat bygga ett uterum åt mig, det enda jag saknar sedan flytten...

Hoppas du lyckas liva upp träden med dunder kuren,
kram Sussi

Postat av: Mina Gröna Tankar

Publicerad 2013-05-22 21:52:31

Inga träd har som tur är behövt ersättas här men väl ett helt gäng tujor som Blomsterlandet ersatte utan varken kvitto eller annat sparat. Bra service! Tänkte innan jag läste längre ner i ditt inlägg att jag skulle trösta dej med att catalpan är ganska sen innan den slår ut sina blad. Det verkar ju dock inte vara någon tröst när jag ser att dom är ympade. Vad är det för stam dom är ympade på? Vet du det ?

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-05-27 22:21:43

Så trist! Det borde du ju verkligen få ersättning för. Jag har aldrig gått tillbaka med något till en plantskola så jag har inte någon erfarenhet. Men borde verkligen gjort det när jag köpte rosor som visade sig ha rosrost o smittade mina andra rosor. :( Men där handlar jag inte igen istället.

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela