Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Nya utsikter

Publicerad 2013-05-07 11:33:00 i Trädgård,

 
Deppig! Ja, det blev jag när det var dags att beskära rosorna häromdagen. Vintern har gått hårt åt nästan alla rosor. Förutom de marktäckande The Fairy och klätterrosorna Constance Spry som båda verkar totalt oberörda. Alltid något. Nu hoppas jag att de rosor som fick känna på en brutalt hård beskärning klarar sig och lyckas sätta fart igen!
 
Nästan det första vi planterade i trädgården var en vit klätterros, Polstjärnan. Våren 2011 planterades den vid ena hörnet på pergolan och trots att den haft två säsonger på sig att komma igång kinkar den och vill inte som jag vill. Därför ska den vita klätterrosen få ny bostad vid äppelträdet vid den nya köksträdgården. Rosen ska få klättra upp på den gamla stegen som nu står lutad mot trädet. Det kan väl inte gå fel tänker jag. För vem skulle inte vilja ha den här "uppsikten"?

Kommentarer

Postat av: Jessica,grannen

Publicerad 2013-05-07 20:48:24

Där hade jag kunnat hänga om somrarna! :)

Postat av: Carina

Publicerad 2013-05-08 12:22:43

Tittade igenom din blivande köksträdgård, vad bra den kommer att bli!
Hoppas det löser sig med rosorna...ibland har man ju tur:)
Nu regnar det litegrann här, känns faktiskt bra för trädgården och efter regn kommer solsken, eller?!
Kram

Postat av: Millan

Publicerad 2013-05-09 09:04:51

Tack för tipset om att det kan vara ett oxbär (eller en oxbär, heter det kanske), det var lite gamla röda bär som klipptes bort med.
Din ros får ett finfint klätterstöd.
Ha det gott!

Postat av: MissStorm

Publicerad 2013-05-13 14:22:49

Trist med rosorna. Har de frusit eller fått sjukdomar? Här har jag barkfläcksjuka på varenda en. Har klippt och klippt så det nästan inte finns något kvar. Men klättrarna kan jag inte med att kapa helt till botten. :(

Ros + äppelträd blir säkert mycket vacker kombo. Inte lika trevligt att plocka äpplena bara...

Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela