Livet på Solsidan

En blogg om trädgård, inredning, vardag och samboskap i Kristianstad!

Vackert virrvarr

Publicerad 2013-05-09 19:30:00 i Trädgård,

 
När vi flyttade hit var det bara vildvuxen gräsmatta på framsidan. Den hyvlades bort till förmån för marktäckaren rosenplister. Innan rosenplistern hann planteras förra våren dök det upp en del vårlökar, men i år har det fullkomligen exploderat! Inte världens bästa bild, men det här är ett vackert virrvarr tycker jag. 
 
Än så länge har jag i virrvarret hittat vit-, blå- och gulsippa. Blå- och vårstjärna. Flocktulpan, scilla, pärlhyacint, rosenvial (iofs ingen vårblomma), vårärt, vårlök, gul och orange gullviva och förgätmigej. En hel del med andra ord!
 
En och annan maskros och några blad med kirskål också så klart. Grrr... 
 
 
Så här ser vårörten ut. I alla fall tror jag att det är vårört. Jag har googlat men hittar inte så mycket information om den. Vet du vad det är? Söt är det i vilket fall!
 
 
Sen har vi det här. Vet du vad detta är? Jag gissar på ogräs, eller kan det vara svalört? Fast den har väl gula blommor och här är bara blad  vad jag kan se. Den finns i massor och jag funderar på om jag ska ta bort den. Jag vill inte att den ska kväva allt annat. Maskrosorna och kirskålen är helt ok att den kväver, men allt annat kan den väl låta bli. Det är väl ändå inte för mycket begärt?
 

Kommentarer

Postat av: Lantloppan

Publicerad 2013-05-09 22:24:56

Det var en jättefin rabatt, jag gillar såna där vilda blandningar. Den där rosa blomman kan heta Vårärt. Det finns en annan variant som heter Gökärt också som jag plockade längs dikena som barn. Det sas att den gick att äta så några såna har jag knaprat på. Gökärten har kanske lite smalare blad än din.
Kram
/Liv

Postat av: Karin ~ Mina Rum

Publicerad 2013-05-09 23:12:21

Verkligen ett vackert virrvarr. Det måste jag missat helt igår. Tack igen för lökarna. De kom i jorden idag och då hittade jag fler knoppar på dem. Nu håller jag tummarna för att de orkar slå ut i år.

Kram!

Postat av: Anna Vattenkanna

Publicerad 2013-05-10 01:38:58

En sån ljuvlig vårblomning du har. En paradisrabatt!
Den sista bilden liknar onekligen svalörtsblad. Om den är odlingsvärd eller rena ogräset tvistar alla trädgårdsägare :-)

Kram

Postat av: Millan

Publicerad 2013-05-10 22:35:18

Kväver den kirskål kommer jag att tigga lite av dig, allt är bättre än det känns det som.
En blandad vårmatta borde alla ha.

Ha en skön helg!
Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

tamkim

Hej! Jag heter Tamara och bor tillsammans med min sambo i ett litet hus byggt 1948. Huset benämndes som "Solsidan på Gamla Näsby" i mäklarens annons, därav namnet på bloggen. Här handlar det mest om mina intressen som i inbördes ordning är; trädgård, trädgård och trädgård. Men för att inte trötta ut dig helt blir det emellanåt också ett inlägg över hur sambon och jag har det med livet i allmänhet här på Solsidan!

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela